Bekjemper digital mobbing med app

Bruk Hue går inn i sitt 5. år med en ny app i kampen mot digital mobbing.

Bruk Hue er Norges største  antimobbekampanje for barn og unge. Telenor, Røde Kors v/ Kors på halsen, Medietilsynet og Barnevakten samarbeider om å bekjempe digital mobbing gjennom bevisstgjøring og kunnskap om temaet. Kampanjen er en landsdekkende skoleturné med praktiske eksempler i dialog med ungdom og voksne. 

Nå lanseres Bruk Hue-appen for å nå flere som opplever mobbing. Den gjør det enklere å få hjelp i vanskelige situasjoner for den som mobbes, men også for de som vil hjelpe andre.  

I appen treffer vi Bruk Hue-ambassadørene Aksel Lund Svindal, Ingvild Isaksen, og Tone Damli som alle har opplevelser knyttet til mobbing enten de har sett på, mobbet selv eller opplevd å bli mobbet. De forteller om sine opplevelser og hva som burde vært gjort annerledes.

– Vi må fortsette å bekjempe digital mobbing. Kampanjen gir både unge og voksne gode verktøy for å forebygge og bekjempe digital mobbing, og kan vise til gode resultater. Bruk Hue-turneen viser at du med kunnskap kan være med på å løse vanskelige floker. Derfor bygger vi videre på det gode arbeidet som gjøres, og får dette ut i enda en ny flate sier Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

Barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen åpnet høstens Bruk Hue-turné.

Så langt har over 400 skoler hatt besøk av Bruk Hue, nærmere 120 000 elever og 22 000 voksne har fått mer kunnskap. Høstens Bruk Hue-turné startet i dag på Bugården ungdomsskole i Sandefjord. Barne-, likestilling- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen  (SV) var til stede og markerte en ny sesong av kampanjen. 

Mobbing – også et digitalt problem

I en undersøkelse fra januar 2013 gjennomført av Norstat for Telenor svarer fire av ti av de spurte barna at de har opplevd å bli mobbet. Det er særlig den digitale mobbingen Bruk Hue-kampanjen ønsker å komme til livs gjennom innovasjon og holdningsendrende arbeid, og det nytter. I den samme undersøkelsen  svarer 78 prosent av barn som har hatt besøk av kampanjen at de har kunnskap om digital mobbing og hvordan det kan håndteres, blant de som ikke har hatt besøk av turnéen svarer 50 prosent det samme.

Skjult mobbing

Noe av problemene ved mobbing gjennom digitale kanaler er at det er lettere å skjule for foreldre eller andre voksenpersoner.  For å bekjempe denne typen mobbing er det viktig at voksne og barn kan møte hverandre og snakke om dette.

– Vi ser gjennom turneen at det er effektivt å gi både unge og voksne mer kunnskap rundt temaet. På den måten er det lettere for unge å spørre om hjelp og samtidig gjør vi de voksne oppmerksom på hva de bør se etter. Vi håper og tror at appen vi nå lanserer vil gjøre det enda enklere, og at vi også kan nå  dem som vi ennå ikke har rukket å besøke med turneen, avslutter Berit Svendsen.

Kommentarer

Anders Muurman Holm

Tekstforfatter i TRY/ Apt

4 år, 9 måneder siden

Flott sak, men hvorfor er det en app?

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.