Nettbutikk finansierer veggmalerier

Gilles & Cecilie studio har lansert en nettbutikk med begrenset opplag av illustrerte effekter. Inntektene skal brukes til å finansiere utendørs veggmalerier i utvalgte byer og steder.

38350 58211 original
38351 86885 original
38352 e5102 original
38353 8d3be original
38354 38346 original
38355 b20cd original

«Migrating Bird» kaller den omreisende design- og illustrasjonsduoen Gilles & Cecilie (franske Gilles Jourdan og norske Cecilie Maurud Barstad) sitt aktuelle utendørs veggmaleriprosjekt. Målet er å male fem forskjellige steder i verden i løpet av et år.

Uten kunde, uten brief og uten betaling

– Dette er et egeninitiert prosjekt. Et prosjekt uten kunde, uten brief og uten betaling. Det er et prosjekt som gir oss full mulighet til å eksperimentere og leke til å finne nye måter å tenke og å lage visuelle uttrykk. Det er en flott måte å vise frem nye ideer og stiler i kombinasjon med det å gjøre akkurat som vi vil: male fargerike vegger utendørs, forteller duoen.

Migrating Bird ble startet i 2012.

– Tittelen kan tolkes som en parallell til livet vi lever som illustratører i konstant bevegelse mellom steder, land og kontinenter der arbeid og prosjekt finnes. Reisen og det nomadiske livet er en livstil. Det er vår måte å innhøste nye prosjekter, inspirasjon og nye impulser.

Siden de fleste av Gilles & Cecilies «Migrating Bird»-prosjekter ikke har oppdragsgiver eller betaling, har de valgt å åpne en nettbutikk med illustrerte effekter for å hjelpe til å dekke noe av kostnadene.

– Vi vil at våre illustrasjoner skal være tilgjengelig for folk flest akkurat som et veggmaleri som er utendørs. I vårt daglige studioliv så arbeider vi nesten alltid med Business2Business og vi savner å være tilgjengelige for familie, venner og fans. På denne måten kan alle ta en del i prosjektet. Ved å handle en t-skjorte eller et trykk blir du en del av veggmaleriprosjekter, en av årsakene til at det kan gjennomføres.

Migrating Bird-kolleksjonen består av en serie med silketrykkede fugler, i tillegg til en serie fargerike t-skjorter og handlenett.