Fire norske jurymedlemmer i Eurobest 2013

Norsk kreativitetsbransje har fått fire juryplasser på den årlige festivalen i Lisboa, som i år foregår 4.-6. desember.

38323 abb19 original

De siste fire årene har norsk reklame- og designbransje fått usedvanlig god uttelling i den europeiske varianten av Cannes Lions, Eurobest, som har fått sitt faste hjem i Lisboa etter mange år som omvandrende festival.

I 2011 vant norske byråer hele 31 medaljer, og lokomotivet i front var byråkonstellasjonen Try/Apt, som tok hele 19 medaljer. Året etter nøyde Try/Apt seg med å bli best av de nordiske byråene, men i tillegg vant Torny Hesle, Thale Høy-Petersen (og implisitt: Ingrid Lea) gull i Young Creatives. Den tidligere Dist-trioen som nå jobber i McCann vant for øvrig sølv i samme konkurranse i 2011.

Nå nedlagte Dist Creatives to gull, to sølv og en bronse i Eurobest 2009 bør også nevnes. På bakgrunn av dette har den norske bransjen fått fire juryplasser, som i fjor. Og som i 2012 er det de samme kategoriene som skal juryeres: Film & Print, Direct and Promo & Activation, Interactive & Mobile og Media.

I fjor ble disse rollene fylt av henholdsvis Finn Kristian Eidem Knudsen (Dist, nå DDB), Jørgen Gjærum (McCann), Jonas Grønnern (Try/Apt) og Tone Helene Angsund (Starcom).

– Etter noen gode år i Eurobest (spesielt Try og Dist), er det helt på sin plass at Norge opprettholder antall jury-plasser på fire, sier Espen Strand Henriksen (foto: CAPA), Creative Solutions Manager i reklamedistributøren CAPA.

De utvalgte bli offentliggjort i begynnelsen av oktober.

Foto av trikk i Lisboa: CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons