Fullt hus på CSR-seminar

Bør bedrifters arbeid med samfunnsansvar kommuniseres? Hvordan bør det gjøres, og hvilke dilemmaer kan man møte på? Dette er spørsmål som ble diskutert på seminaret CSR og Kommunikasjon hos Dinamo denne uken.

I samarbeid med GoodBusiness arrangerte Dinamo PR seminar om CSR-kommunikasjon (Corporate Social Responsibility) på Lagåsen onsdag denne uken. Bakgrunnen for seminaret var den stadig tydeligere dreiningen mot sterkere samfunnsbevissthet i Norge. Men er CSR-arbeidet bedrifter gjør noe de egentlig bør snakke høyt om?

– Det er viktig for oss som jobber med kommunikasjon å vite hva som opptar folk, og CSR tilhører definitivt denne kategorien. Men hvorvidt man bør snakke om hva man gjør på CSR-området, er avhengig av en rekke viktige forutsetninger, sier daglig leder i Dinamo PR, Berly Lund Grønning (bildet).

Integrert i kjernevirksomheten

Hun påpeker at man først av alt må være sikre på at man har orden i egen bedrift. CSR-arbeidet må være integrert i kjernevirksomheten.

– Mange bedrifter tar stort ansvar i dag, uten å si så mye om det. At bedrifter tar samfunnsansvar er bra fordi det gagner samfunnet, men det kan også være et konkurransefortrinn, sier daglig leder og CSR-rådgiver Kjersti Fløgstad i GoodBusiness.

Tett program

Det var lagt opp til et tett program på seminaret, med innlegg fra Dinamo, GoodBusiness, Storebrand, Mester Grønn og NorgesGruppen.

– I Dinamo har vi alltid vært glad i å skape og dele gode historier, og det var veldig interessant å høre på ulike tilnærminger til CSR-kommunikasjon. Det er utvilsomt mye risiko involvert, men det er morsomt å se hvordan arbeid med samfunnsansvar kan bane vei for nye konkurransefortrinn. Men dette arbeidet må være fullt ut integrert i forretningsstrategien, sier Lund Grønning.

Topp stemning i hagen

Det var fullt hus på Lagåsen denne dagen, og mange ble også igjen i hagen utover kvelden.

– Det er veldig hyggelig at så mange er engasjert i dette, og selvsagt over all forventning at så mange prioriterer å komme hit i en travel hverdag. Vi hadde det fantastisk hyggelig langt utover kvelden, og setter veldig stor pris på alle som kom til oss og bidro, avslutter Lund Grønning.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.