Wim Wenders filmer norsk manus

Den tyske regissøren Wim Wenders går 13. august i gang med innspilling av filmen «Every Thing Will be Fine» etter et originalskrevet manus av nordmannen Bjørn Olaf Johannessen.

38345 51415 original
Bjørn Olaf Johannessen og Wim Wenders. Foto: Mer Film

Filmen har et stjernelag av internasjonale skuespillere. Hovedrollen spilles av James Franco, kjent fra blant annet «Oz, The Great and Powerful» og ikke minst «Spring Breakers». I andre store roller finner vi Charlotte Gainsbourg (kjent fra flere av Lars von Triers filmer) og Marie-Josée Croze («Barbarenes Invasjon», «Dykkerklokken og sommerfuglen»). Med «Every Thing Will be Fine» fortsetter Wenders sin utforskning av 3D som intimt filmspråk etter sin forrige film, den Oscar-nominerte «Pina». Filmen spilles inn i Montreal i Canada og vil være kinoklar i 2014.

Bjørn Olaf Johannessen

er sivilingeniør og manusforfatter og har tidligere skrevet manus til novellefilmen «Kjøter» (regi: Marius Holst), «Nowhere Man» (regi: belgiske Patrice Toye) og «Dirk Ohm» (regi: Bobbie Peers) som vil være kinoklar i 2014. Johannessen og Wenders knyttet kontakt under Sundance-festivalen i 2006 der Johannessens manus til «Nowhere Man» (2008) ble tildelt «Sundance NHK International Filmmakers Award» fra juryformann Wenders.

– Jeg sendte manuset til Wenders for fem år siden, forteller Johannessen.

– Han likte manuset umiddelbart og ønsket å regissere filmen, men han hadde flere andre prosjekter underveis så vi visste at det ville ta tid å få den realisert. Siden har vi hatt mange og lange samtaler der vi har fordypet oss i fortellingen sammen og tilpasset historien til de spesifikke forholdene der filmen spilles inn.

Som filminteressert NTH-student oppdaget Joannessen Wenders’ filmer på 80 tallet, og de gjorde dypt inntrykk på ham.

– Da jeg 20 år senere satt med det ferdige manuset til «Every Thing Will be Fine» var han et soleklart førstevalg for meg som regissør. Samarbeidet med ham de siste årene har vært enormt givende og det er fantastisk at dette nå har ført frem til en stor internasjonal produksjon.