En ny norsk merkevare er født

En ny truge ved navn Fimbulvetr har sett dagens lys. Den er både designet og produsert i Norge.

I tre år har partnerne Pivot Produktdesign, strategiselskapet Maskinen og investor Pål Francis Hansen i Hiform jobbet med utviklingen av en helt ny Norsk truge ved navn Fimbulvetr. I prosjektet har Pivot vært ansvarlig for produktdesign, og Maskinen har stått for på branding og markedsføring. 

Pivot Produkdesign skjønte at de trengte en merkevarestrategi for å realisere sin idé, og samarbeidet med Maskinen ble til. 

– Det har vært drøm å få jobbe med branding og produktutvikling av en ny norsk merkevare helt fra start. Spesielt når produktet og ideen er så bra som det er, sier daglig leder i Maskinen Per Øivind Bang

– Vi har også fått med oss et fantastisk team av kommunikatører til å sette dette ut i livet, og ser at det har vært en god investering, sier Bang. 

Drømmelag av kommunikatører

Grafisk design står Snöhetta Design for, webdesign og utvikling av Mustasj, filmen om Fimbulvetr er laget av Ellioth&Winter Film med etterarbeid fra Siesta. The Fimbulvetr Soundtrack er laget av illustratør og musiker Robin Snasen Rengård og produktfoto er tatt av Minsk.

Her finner du hjemmesiden og her er Fimbulvetr på Facebook.

Vant anerkjent pris

For noen uker siden vant Fimbulvetr ISPO BrandNew Best Winter Hardware for 2014/15. I slutten av januar drar hele teamet nedover til München for å delta som vinnere på ISPO-messen, som er en av verdens største sportsmesser. 

– Å vinne prisen er stort! Nå får vi henvendelser fra hele verden. Alt fra brannsjefer i Alaska, truge-entusiaster i Korea til snowboardere fra Finland, sier Bang. 

Hvorfor Fimbulvetr?

– Fimbulvetr er norrønt for fimbulvinter, som viser til den mektige vinteren som kommer i årene forut for Ragnarok og jordens undergang.  Vi ønsket et navn som hadde assosiasjoner til det kalde, mørke og harde nord. Som vinterelskende vikinger, fra teknologinasjonen Norge, er det ingen som har bedre forutsetninger for å lage verdens beste truge, avslutter Bang. 

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.