– Vårt mål er å redde verden fra kjedsomhet

Norsk-svensk regiduo til Babusjka.


40804 82044 original
Frode & Marcus. Ingen vet hvem av dem som er hvem. Foto: F&M

– De har akkurat levert treatment til David Bowies siste musikkvideo. De hylles i kunstverdenen. De er på full fart inn i reklameverdenen. Og nå har den norsk-svenske duoen signert med produksjonsselskapet Babusjka, forteller en åpenbart stolt og muligens noe sprekkferdig Mads Astrup Rønning, produsent og gründer av selskapet.

Frode & Marcus møttes under studier i London, og har siden skapt en rekke visuelle og grensesprengende filmer sammen som har vært vist på alt fra filmfestivaler, kunstutstillinger til reklamefilmer på TV og web. Før de signerte med Babusjka, har de vært representert av Acne i Stockholm og Wanda i Storbritannia.

– Filmene til Frode & Marcus har en egenart og en nerve som gir oss et kick. De følger ingen opplest og vedtatt mal. De har stort kreativt mot, og vi håper det er kreatører fra byråene som også har mot til å prøve ut disse gutta, sier Mads Astrup Rønning som startet opp Babusjka.

Frode & Marcus har mange prosjekter gående. De er akkurat ferdig med en musikkvideo for Mona & Maria en kort film fra Svalbard, de lanserte nettopp en fotobok, og de var for tredje gang i år representert ved Høstutstillingen.