DDB-ansatte bak nytt nettsamfunn

Drooodle.com er et raskt voksende nettsamfunn som verken baserer seg på ord eller bilder, men rett og slett tegninger. Bak står de to DDB-ansatte Henning A. Sillerud og Torstein Raabye, i tillegg til Andreas Kirkerud.

53510 fa87c original

Drooodle fungerer slik at du du poster en tegning og får svar i form av andre tegninger, altså et slags Twitter for folk som foretrekker å drodle.

I juni 2014 ble Drooodle omtalt på Reddit og Vsauce3, og deretter tok det skikkelig av. Forrige måned sto brukerne for nesten en halv million sidevisninger og en sammenlagt brukstid som tilsvarer et svangerskap.

Kreativt kaos

Drooodle tiltrekker seg alt fra kunstnere som lager tegneserier med over hundre tegninger, til de som krasjer tegneseriene og tegner seg selv inn i historien. Noen lager kollaborativ kunst, andre spiller ut hele rollespill med hverandre, eller chatter gjennom tegninger og kruseduller.

– Det mest underholdene er å se samspillet mellom de som er dødsgode på å tegne og de som knapt klarer å fargelegge innenfor linjene. Det er gøy å se at man har laget noe som fungerer både for kunstnere og folk som bare vil leke, sier gründerne.

– Den beste beskrivelsen vi har fått av Drooodle kom fra en anonym bruker som skrev: «To browse Drooodle is like riding a magical rainbow unicorn straight through the subconsciousness of internet!»

Satser internasjonalt i fra første dag

– Nå som vi ser at vi har funnet noe som virkelig engasjerer en brukermasse, er planen å ta det så langt det går. Det hadde vært gøy å bli store internasjonalt. Og majoriteten av brukerne våre kommer allerede fra USA og Asia. Akkurat nå er vi i en åpen beta mens vi jobber med å videreutvikle produktet. Vi er fortsatt helt i startgropa, utvikler alt på fritiden, og det er fortsatt en haug med ting som må utvikles før vi er klare for å gå bredt ut.

Test ut drooodle.com her.