Stjerner i 360-graders kortfilm

Du har sett Ane Dahl Torp, Henrik Mestad og Anders Mordal tidligere. Men aldri så tett på i en så surrealistisk setting: Uansett i hvilken retning du snur deg så er du midt i filmen, som lanseres via en app.

55037 855cb original
Fra «Halibut», garantert verdens første 360-graders kortfilm som er lansert via en app: Ane Dahl Torp, Henrik Mestad og Anders Mordal.

Filmen, som produksjonsselskapet Rollo Tomasi og regissøren Hallvard Bræin uten blygsel omtaler som «teknisk revolusjonerende», er laget i samarbeid med det teknologibaserte medieselskapet Stargate Media.

Disse selskapene har store visjoner, forventninger og lanseringsplaner for filmappen som gir deg «Halibut», en absurd historie med stjerneskuespillere i rollene, der fienden er en ond og etter hvert død og partert kveite.

– Jeg vil si at teknologien er like sensasjonell som historien, om mannevonde kjempekveiter som kommer for å hevne seg på fiskerne, forteller Bræin. Han er også kjent som regissør av årets norske kinotopp, «Børning».

Verdens første kortfilm som er en egen app

– Dette formatet er fantastisk og en helt ny måte å tenke film på. Vi har allerede flere prosjekter i utvikling for dette formatet, som vi håper å få gjennomført snarlig, forteller regissøren.

– Den absurde historien om kveitas hevn, som har fått nok av å bli fisket i flerfoldige fiskegenerasjoner, er jo vanvittig. Men dette er også verdens første kortfilm som er en egen app, forteller produsent Simen Bang-Hansen.

Ved å laste ned Halibut-appen på mobiltelefonen eller til nettbrettet, har du full frihet til selv å bestemme hvor du ser og hva du ser i scenen. Uansett hvor du snur deg (og plattformen du ser på) så er det lyd og handling. Det oppleves som at du selv står midt i handlingen.

Denne 360-graders filmen kan også sees med Oculus Rift, virtual reality-brillene som gir deg følelsen av å delta i scenen med en unik tilstedeværelse.

Filmen lanseres og tilbys som gratis app til de 100.000 første. Deretter kan den lastes ned til 99 cent.

  • Manus: Per Schreiner
  • Regi: Hallvard Bræin
  • Produsent: Simen Bang Hansen
  • Skuespillere: Ane Dahl Torp, Henrik Mestad, Anders Mordal
  • Produsert: Rollo Tomasi / Stargate Media
  • Visuelt etterarbeid: Oslo Post Company
  • Lyddesign: Megaphon