Zlatan sparket i gang sult-kampanje

Zlatan Ibrahimović kunngjorde søndag at han spilte med navnene til sultende mennesker tatovert på kroppen sin, som en del av en kampanje for FNs matvareprogram (WFP).

56998 3312d original
57001 247a6 original
57004 84fdb original

Ibrahimović, som er spiss for Paris Saint-Germain (PSG) fotballklubb og kaptein for det svenske landslaget, sa at han spilte gårsdagens kamp i den franske Ligue 1 med navnene på omtrent 50 av de 805 millioner sultende menneskene som WFP hjelper globalt tatovert på huden sin.

Da Paris Saint-Germain i går spilte 2-2 mot Cain i franske Ligue 1, scoret Zlatan Ibrahimovic etter bare to minutter og vrengte av seg skjorta for å vise verden sin midlertidig heltatoverte overkropp.

– Jeg har supportere over hele verden. Fra nå av vil jeg at denne støtten skal gå til de menneskene som lider av sult. De er de ekte mesterne. Så når enn dere hører navnet mitt, skal dere tenke på navnene deres, fortalte han på pressekonferansen hvor kampanjen ble lansert.

Kampanjen er utviklet rundt de 50 navnene som symbolsk representerer 80 millioner av de menneskene som i dag mottar WFPs assistanse i krisene i Syria, Irak, Sør-Sudan, Den sentralafrikanske republikk, de Ebola-rammede landene Guinea, Sierra Leone og Liberia, samt i Bolivia, Kambodsja, og Den demokratiske republikken Kongo, hvor WFP bidrar til å bygge motstandsdyktighet.

Ibrahimović spilte lørdagens kamp med navn på personer som Carmen, Mariko, Antoine, Sawsan, Chheuy, Lida, Siatta, Rahma og Yaae, som får matvareassistanse, midlertidig tatovert på kroppen sin for å sette fokus på sult og hva WFP gjør for å bekjempe det.

Kampanjen har blitt til takket være Forsman & Bodenfors, som har jobbet pro-bono i nært samarbeid med filmselskapet Newland og mediabyrået Matter. Pro bono-støtten fra Be On/AOL og Lundgren & Lindquist har også bidratt.