Minsk får møbelsnekkere med på laget

Jentene i designstudioet Minsk inngår samarbeid med guttene i møbelsnekkeriet Aabrekk & Deila.

64057 b0b0e original
Martin Aabrekk, Marte Espevik, Jenny Solem Vikra og Benjamin Delia.

– For ett år siden fikk vi muligheten til å jobbe med Try på utformingen av «FINN – en slags butikk». Det åpnet øynene våre for en ny måte å jobbe med visuell kommunikasjon på, sier Jenny Solem Vikra fra Minsk Idé og Design.

– Vi har alltid likt å jobbe med fysiske sluttprodukt, det er sikkert derfor vi kalte oss Lo Tech en gang i tiden. I tillegg til å drive med visuelle identiteter, ønsker vi også å designe opplevelser i det fysiske rom, hvor man får oppleve merkevarer IRL, uten at en klam og generisk messestand er et alternativ, legger Marte Espevik til.

I vår har Minsk uformelt teamet opp med møbelsnekkeriet Aabrekk & Deila, bestående av håndverkeren Martin Aabrekk og produktdesigneren Benjamin Deila, som tegner og bygger både møbler og eksponeringsløsninger. I vinter bygget de blant annet et gammelt bilverksted i Møllergata om til kontor for Minsk. Det var i den prosessen de kom på at selskapene kunne toppe laget og kombinerer konsepthoder med praktiske skills.

Nå er de klare for å bygge reklamebransjens ideer, gjerne i kryssfinér eller trolldeig, hvis det er disse materialene som kommuniserer merkevaren best.

– Nå stiller vi som et fleksibelt, lite team som designer og bygger opplevelser for virkeligheten, forteller de.