Hilland og Tangen lanserer produksjonsselskap

Regissør Thomas Hilland og Produsent Jarle Tangen står bak lanseringen av Kaleidoskop, et nytt produksjonsselskap som i dag åpner sine dører i Frognerveien.

64387 763e5 original
Jarle Tangen (t.v.) og Thomas Hilland har startet opp produksjonsselskapet Kaleidoskop. Foto: Pressebilde

Kaleidoskop er et nytt produksjonsselskap som i dag åpner sine dører i Frognerveien. Bak initiativet finner vi to erfarne filmfolk: Thomas Hilland og Jarle Tangen. Med seg på laget har de tre regissører:

  • Ole Martin Hafsmo, kjent for sine Ylvis-filmer, fenomenet «The Fox» inkludert.
  • Korb, et CG-regikollektiv med store kunder som Nike og HBO på kundelisten
  • Jim Hosking, engelskmann kjent for surrealistisk og absurd humor, snart aktuell med langfilmdebut

Tangen har lang erfaring som reklamefilmprodusent både i Norge og lengre perioder i Cape Town, i tillegg som Line Producer for utenlandske produksjoner og langfilmer som eksempelvis «Harry Potter og Halvblodsprinsen» med scener fra Oppland, samt Alex Garlands «Ex Machina», som delvis er spilt inn i Valldalen på Sunnmøre.

– Thomas og jeg har mye bransjeerfaring fra utlandet innenfor regi og produksjon, noe som har gitt oss begge en sterk bevissthet om kvalitet og nivå på arbeidet vi leverer, og hvordan vi jobber, sier Tangen.

– Med Kaleidoskop vil vi skape et kompakt produksjonsselskap som skal gjøre moderne filmer og visuell storytelling, med tydelig signatur fra en liten gruppe dyktige regissører.

– Et friskt pust

Hilland jobber både hjemme og internasjonalt som regissør og står bak en rekke kjente filmer, blant annet for kunder som Kvikk Lunsj, Diesel, Visa og Coca Cola. Hans arbeid er nominert og prisbelønt i Cannes Lions, engelske D&AD og amerikanske The One Show.

– Vi ønsker å være et frisk pust som kan tilføre nye stemmer og impulser som produksjonsselskap. Ambisjonen og målet er først og fremst å gjøre filmer som skaper oppmerksomhet, som skiller seg ut fra mengden og som både vi, byrå og kunde kan være stolte av, sier Hilland.

Regissøren står for regien på den første reklamefilmen fra Kaleidoskop, «Baby» for Try og Möller's Tran, som for øvrig kommer ut som arbeid på kreativtforum.no i ettermiddag.