Hiorthøy til filmen

Kim Hiorthøys spillefilm «Løperen og hesten» (Motlys) startet innspilling denne uka.

65143 129ca original
Ingrid Olava, Natalie Press og Kim Hiorthøy spiller for tiden inn komedien «Løperen og hesten». Foto/copyright: Motlys

Kim Hiorthøy har gjennom 90- og 2000-tallet etablert seg som kunstner, grafisk designer, illustratør, musiker og filmfotograf, og nå debuterer han som spillefilmregissør.

– Kim Hiorthøy har et blikk på verden, en humoristisk sans og en kunstnerisk nerve som jeg gleder meg stort til å se realisert i en spillefilm, uttaler produsent Yngve Sæther i Motlys.

«Løperen og hesten» er en komedie om hvordan vi forsøker å leve våre vanlige liv, konfrontert med den umulige sannheten om størrelser som døden og atomer.

Med seg på laget har Hiorthøy og Sæther fått fotograf Øystein Mamen. I hovedrollen spiller britiske Natalie Press («My Summer of Love»), og blant de øvrige medvirkende er Tindra Hillestad Pack, Pavle Heider og Ingrid Olava. «Løperen og hesten» skal distribueres av Arthaus.

– Vi gleder oss til å gi kinopublikum Kim Hiorthøys første helaftens spillefilm, et spennende prosjekt som bobler over av fantasifulle og morsomme skråblikk på livets merkverdigheter, uttaler Svend Bolstad Jensen i Arthaus.

Under ser du filmens foreløpige teaser.

Løperen og hesten - Teaser (no) from Motlys on Vimeo.