Donerer musikk til eldre

Den svenske mobiloperatøren 3 Sverige vil sette farge på tilværelsen til eldre mennesker ved å gi bort musikkpakke.

Mobiloperatøren Tre har tatt initiativet til et sosialt musikk-eksperiment som innebærer at samtlige eldrehjem i Sverige får muligheten til å motta en gratis musikkpakke til sine beboere. Pakken består av et nettbrett, høyttalere og musikkstreamingtjeneste med gratis surfing, alt betalt av 3.

Tanken er at musikk har en beviselig effekt på menneskers velbefinnende. Det kan eksempelvis motvirke demens og få mennesker til å kjenne seg både piggere og lykkeligere, ifølge Töres Theorell, doktor og forsker innen psykososial medisin.

– At musikk påvirker oss finnes det ingen tvil om. Hjernen er som en muskel, den trenger stadig aktivitet og trening. Om vi gir blaffen i å bruke hjernen og bare ligger der i sengen, så forfaller hjernen. Å lytte til musikk er en konsentrert måte å fokusere på hva som skjer og er en slags hjernegymnastikk, siteres Theorell på i en pressemelding fra Åkestam Holst, byrået bak kampanjen.

– Vi så at det var et problem for mange på eldrehjem i Sverige at musikk og underholdning er nedprioritert. Ikke fordi viljen ikke er til stede, men på grunn av ressursmangel. Musikk er en del av vårt DNA og derfor føltes det naturlig for oss å bidra med gratis musikk og teknikken som muliggjør det, sier Nicholas Högberg, administrerende direktør hos 3 Sverige.

3 har så langt smuglansert initiativet på eldrehjemmet Liseberg utenfor Stockholm. Hvordan det foregikk ser du i filmen øverst i saken. Du kan også se den på YouTube.

Ifølge 3 får beboerne beholde alle produkter. Det frie abonnementet på streamningtjenesten og mobildata stenges automatisk etter et år, men dersom beboerne ønsker å fortsette vil 3 dekke kostnaden på ubestemt tid.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.