Visueltpriser til nye og gamle designstjerner

Fredag kveld ble designere og illustratører hedret med priser i Visuelt. Dette er Nordens største konkurranse innen visuell kommunikasjon, og prisene ble delt ut for 22 gang.

– Vi er svært stolte over å stå bak denne konkurransen som i årevis har løftet frem nye stjerner på den norske designhimmelen. Vi ønsker å feire en svært dyktig kreativ industri, og oppmuntre den yngre garde og andre i faget til å oppnå samme høye nivå som vinnerarbeidene. Visuelt skal være til inspirasjon, men også en demonstrasjon på at norsk design og illustrasjon er i verdensklasse, uttaler Grafill.

Best of Show til SDG

I 2012 delte Grafill for først gang ut en Best-of-Show pris. Nå i 2015 ble den delt ut for andre gang. Prisen hedrer det beste av det beste og er valgt ut blant gullvinnerne i konkurransen. Prisen gikk til Bjørn Gunnar Staal og Scandinavian Design Group for den interaktive installasjonen «Breaking the Surface» for Lundin Norway.

– Dette prosjektet handler om å synliggjøre hvordan ambisjoner blir levendegjort på tvers av selskaper. Først og fremst et norsk oljeselskap, dernest et tverrfaglig team med tilsvarende høye ambisjonsnivå. Bjørn Gunnars stålvilje hjelper når det handler om å levere grensesprengende løsninger på tvers av disipliner som design, teknologi, arkitektur, automasjon og robotingeniører. Jeg er superstolt av hele gjengen, både på innsiden og utsiden av SDG, som har bidratt til at dette prosjektet nå får liv igjen, i det nye hovedkvarteret til Lundin Norway på Lysaker, sier Jannicke Øiaas, Managing Director i SDG.

Til topps for andre år på rad

Verd å merke seg er det også at Anti Bergen for andre år på rad vant gull i konkurransens største kategori, identitetskategorien. I fjor vant byrået for profilen til Festspillene i Bergen, i år for Acapos visuelle identitet.

Robert Dalen i Anti Bergen er også strålende fornøyd. 

– Vi synes selvfølgelig det er veldig gøy å kunne følge opp fjorårets store vinner, identiteten for Festspillene i Bergen. Det beviser at vi ikke hviler på puta, men fortsetter å utfordre etablerte normer innen fagfeltet for å sørge for at kundene våre står ut i mengden, sier han.

Det var sendt inn nærmere 700 arbeider til årets Visueltkonkurranse, og av 160 nominerte ble 39 premiert med gull. 

Du kan se samtlige gullvinnere i mediespilleren, og grundigere presentasjoner av alle vinnerne hos Grafill.

Pris for fremragende interaksjonsdesign

I samarbeid med IxDA Oslo har Grafill i år opprettet IxDA prisen for å hedre fremragende interaksjonsdesign hvor brukeropplevelse står i fokus. IxDA prisen 2015 gikk til Svein Haakon LiaKjell Reenskaug, Baptiste Ringot og Camille Dorival i Bleed.

Hederspris til Throndsen

Morten Throndsen.

Klassikerprisen gikk til Morten Throndsen for design av ypperste klasse. Siden tidlig på nittitallet har hans arbeider høstet anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. Han har mottatt en rekke priser for sitt design, flere Gullblyanter, Visuelt i de edleste valører, Awards fra det store utland, hederspriser og effektpriser. I 1995 startet han byrået Strømme Throndsen Design hvor han i dag er kreativ leder. Hedersprisen deles ut av Grafill og går til en utøver som har holdt høy faglig kvalitet og vært av stor betydning for sitt fag gjennom mange år.

Prisutdelingen avsluttet en to dager lang Visueltfestival og arrangeres av Grafill.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.