Filmbib lanserer strømmetjeneste

Fra 24. november kan alle låntakere ved norske bibliotek se film med den nye strømmetjenesten for kort- og dokumentarfilm, Filmbib.

Filmbib gir alle med nasjonalt lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis ved å logge seg på med sitt nasjonale lånekort og PIN-kode.

Strømmefilmtjenesten blir tilgjengelig i nettleser på PC/Mac, og etter hvert kommer den også som app for iOS og Android. Tjenesten vil i første omgang tilby rundt 150 kort -og dokumentarfilmer til utlån, med mål om at 100 nye filmer skal legges til hvert år.

Filmer for alle aldre

Filmbib inneholder kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også filmer som går tilbake i tid. Her finner man en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne, og historisk interessante, kritiske og samfunnsaktuelle dokumentarer. Her er filmer fra nyere talentfulle regissører, og fra de mer etablerte, som Anja Breien, Margreth Olin, Oscar-vinneren Torill Kove, Harald Zwart og Sara Johnsen, for å nevne noen få. Her finnes forfatterportretter og filmer basert på litterære tekster fra store forfattere som Hamsun, Ibsen og Undseth, og også samisk film er representert. 

Om Filmbib

Filmbib er strømmefilmtjenesten for Innkjøpsordningen for kort- og dokumentarfilm. Ordningen administreres av Norsk filminstitutt på oppdrag fra Kulturdepartementet og er opprettet for å gi det norske publikum tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via biblioteket. Gratis tilgang til Filmbib får du via norske folkebibliotek og Nasjonalt Lånekort.

Et uavhengig utvalg har vurdert hvilke filmer som inngår i ordningen på bakgrunn av fastsatte kriterier og retningslinjer. Filmskaperne mottar også vederlag for filmene i tjenesten, basert på en avtale utformet i samarbeid med Virke Produsentforeningen, Filmforbundet, Norske Filmregissører og Dramatikerforbundet.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.