Her er finalistene i Nordic Creative Talent Award

Juryen er ferdig med å vurdere alle nominasjonene til årets Nordic Creative Talent Award. Torsdag 12. november offentliggjøres åtte vinnere, to fra hvert land, under Adobes Creative Meet Up i Stockholm.

Dette er andre gang Adobe Nordic og tidsskriftet CAP&Design arrangerer konkurransen, som løfter frem lovende nordiske kreative talenter under 28 år. Hvem som helst har kunnet nominere personer de mente kvalifiserte seg. 

De nominerte bedømmes ut fra kriteriene håndverkunikhet, innovasjon og estetikkJuryen, som består av Maja Folgerø (Norge), Digge Zetterberg (Sverige), Sebastian Gram (Danmark), Antti Hinkula (Finland) og Oskar Lübeck (Sverige), har valgt ut følgende finalister:

Norge: 

  • Helene Egeland, illustratør og grafisk designer, tidligere i DDB og Kitchen, nå frilans i Strek av Helene Egeland 
  • Martine Strøm, grafisk designer i ANTI 
  • Daniel Brokstad, grafisk designer, illustratør og fotograf i Daniel Brokstad Design & Photo

I Norden for øvrig:

  • Finland: Beatrice Borgström, Juho Röyhy, Joonas Sairilala og Jirka Väätäinen 
  • Danmark: Julie Bjørnskov, Andreas Houmann, Frederik Louis Hviid, Torben Kjeldstrup og Mathias Høst Normark
  • Sverige: Emmy Danielsson, Linda Hurtig, Ermir Peci, Malin Strömblad og Tor Weibull

– Målet er å synliggjøre talentfulle unge kreative, enten de jobber i bransjen, er studenter eller nylig har fullført sine studier og er på vei ut i arbeidslivet. Det er lett for at all oppmerksomheten havner hos kreatører som jobber i byråer og gjør superkule oppdrag. Men vi ønsker å se utover dette og fokusere på individuelle ferdigheter og kreativitet, ikke hvilke prosjekter man har jobbet med, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for digitale medier hos Adobe.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.