IRM ser et lite lysglimt

Medieinvesteringene tredje kvartal i 2015: Etter sju kvartaler med røde tall viser utviklingen på reklamemarkedet nå et ørlite lysglimt.

Totale reklameinntekter i løpet av det siste kvartalet ble 4.251 millioner, noe som er knapt to millioner mer enn i tredje kvartal 2014.

«I tredje kvartal ser vi en avtagende nedgang for dagspressen i forhold til første halvår. Det er fremfor alt lokalavisene som ikke lenger bare viser tosifrede nedganger. Kommunevalget i høst kan være en forklaring på dette, men det er for tidlig å si om det holder seg slik i årets siste kvartal», heter det i en melding fra IRM, Institutet för reklam- och mediestatistik.

«Samtidig ser vi at de digitale kanalene er i vekst. Etter fire kvartaler med ensifret vekst ble veksten i andre kvartal 2015 tosifret, og nå i tredje kvartal er det også et økt driv. I de digitale kanalene er det framfor alt søkeordsmarkedsføring, web-TV og rubrikk som bidrar til veksten. Totalt tilføres mediemarkedet 150 millioner kroner i økte digitale investeringer.»

«TV, utendørs og radio fortsetter å øke i tredje kvartal. Dette bidrar også til at markedet med nød og neppe klarer å vise en positiv vekst», konkluderer IRM.

Et svakt positivt signal

– Etter en lang periode med negativitet i mediemarkedet kan vi nå glede oss over en liten positiv utvikling, men det er for tidlig å si om dette er varig. Det er ikke et sterkt positivt signal, men det er iallfall bedre enn resultatet for første halvår, kommenterer Madeleine Thor, daglig leder hos IRM.

Foto: Vestman (CC)

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.