Strøm og Brokstad vant pris for unge talenter

Martine Strøm og Daniel Brokstad ble de norske vinnerne av Nordic Creative Talent Award 2015.

Martine Strøm er grafisk designer i ANTI, mens Daniel Brokstad er grafisk designer, illustratør og fotograf i Daniel Brokstad Design & Photo. Nå er de begge vinnere i Nordic Creative Talent Award 2015.

Det tettpakkede arrangementet som ble avholdt i Stockholm i går samlet kreative talenter fra hele Norden. En jury kåret vinnerne utfra kriterier som håndverk, unikhet, innovasjon og etikk.

Det er andre gang Adobe Nordic og tidsskriftet CAP&Design arrangerer konkurransen som har som mål å løfte frem lovende nordiske kreative talenter under 28 år. I årets jury satt blant andre norske Maja Folgerø (POL) sammen med representanter fra reklame- og designbransjen i de andre nordiske landene.

– Ekstra morsomt var det at juryen var så imponert over det norske nivået, forteller Maja Folgerø. 

– Det ble fort tydelig at uttrykk som er veldig «i tiden» ser likt ut i alle land, så det var de med sterkest og mest variert mappe som stakk av med seieren. Men alle de nominerte bør uansett være stolte, det var mange lovord å hente fra flinke folk i alle de nordiske landene.

Fremtidens designere

De andre nordiske vinnerne var Jirka Väätäinen og Beatrice Borgström (Finland), Frederik Louis Hviid og Mathias Høst Normark (Danmark) og Tor Weibull og Ermir Peci (Sverige).

– Vi har åtte vinnere som er usedvanlig dyktige og idérike. Jeg liker også bredden som de representerer, fra 3D-animasjon til typografi og illustrasjon. Dette er personer som vi helt klart kommer til å se mer av i fremtiden, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Digital Media hos Adobe.

Vinnerne får, i tillegg til selve prisen «The Brick» eksponering i CAP&Design og Adobe Nordics egne kanaler, samt et års Creative Cloud-medlemskap og et CAP&Design årsabonnement.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.