Lanserer norsk matkanal

Matkanalen skal sende nye, norske TV-serier om mat i kombinasjon med både kjente og nye utenlandske konsepter.

68596 66c78 original
Øyvind Lindøe er grunnlegger og deleier for ny brennaktuell nisjekanal: Matkanalen. Foto: Haakon Nordvik

Øivind Lindøe er ingen ukjent fugl i reklamebransjen, med bakgrunn fra blant andre Apt, Virtual Garden og Diesel. Nå er han primus motor bak Matkanalen, og han understreker at det skal være en tydelig nisjeknal.

– Vi ønsker å gi et spisset tilbud til de ekstra matinteresserte. Målsettingen er også å etablere seg i Danmark innen ett års tid, sier Lindøe.

– Vi er overbevist om at det er veldig stort ønske blant publikum til å se flere matprogrammer. Ved å samle matprogrammer på en og samme kanal, er man garantert å få se dette uansett når på døgnet man zapper innom.

Matkanalen distribueres i Norge av Altibox kanal 16, Get kanal 35, grunnpakken til Canal Digital Satellitt kanal 21 og Canal Digital Kabel kanal 36 i grunnpakken, og når med dette over 80 prosent av Norge.

Kanalen produserer en rekke hjemmelagde titler i samarbeid med norske produksjonsselskaper. I tillegg er matprogrammer fra ulike deler av verden kjøpt inn, med opsjoner på de programmene som viser seg å treffe best hos seerne.

Renessanse for TV-kjøkkenet

– Det meste av det vi vil vise, har du ikke sett på andre kanaler i Norge før. Vi ønsker å lete frem andre gode navn og programmer, og presentere disse for vårt publikum, sier Lindøe.

Han mener det tradisjonelle TV-kjøkkenet opplever en renessanse.

– Det er noe vi ser spesielt i Sverige og USA akkurat nå. «Mitt kök» på TV4 er et eksempel på dette. Vi har det ikke så travelt som web-TV. Vi tar oss god tid til at man skal sette seg godt inn i matlagingen og de historiene som fortelles, sier Lindøe.

Det kommer nye mattrender hele tiden, og Matkanalen skal leter etter både egne konsepter og innkjøpte serier som tar for seg disse.

– Akkurat nå handler det for eksempel om raw food, street food, ølbrygging, og «god, gammaldags husmannskost», forklarer Lindøe.