Stian Smestad til One Big Happy Family

Hans Petter Moland, Joachim & Emil Trier, Ole Endresen, Eigil Langmark og de andre regissørene i One Big Happy Familiy har fått en ny bror med på laget.

68401 4ddb3 original
Reklamefilm for Nagelmackers. Regi: Stian Smestad

Stian Smestad går inn i One Big Happy Family. Foto: Privat

Stian Smestad

startet opp som den ene halvparten av regi-duoen LIFF på midten av 2000-tallet, og de rakk blant mye annet å vinne i Gullblyanten for Kims' «Krønsja» før de gikk hver til sitt. Smestad har siden hatt hatt base i både Stockholm, London, Berlin og Oslo, og har regissert over 60 internasjonale reklamekampanjer.

– Stian har opprinnelse i komediens verden, men i den globale Adidas-kampanjen «Open All Winter» har han brukt en mer episk og dramatisk pensel. I de nylanserte filmene for Tesco Mobile, Google og Nagelmackers [i mediespilleren], som alle kombinerer visuelt sterk historiefortelling og sterke prestasjoner, vises Stians personlige stil og uventede syn på historier, forteller Helene Hovda Lunde, produsent i OBHF.

I tillegg til Gullblyanten, vant Smestad i fjor gull Gullbranson for «Mr.Nickens» for Kirkens Nødhjelp. For tiden lanseres han også på vegne av Iconoclast i UK og Persuade Content i USA.

– Vi har lenge ønsket å utvide familien med enda en kreativ, leken og visuell regissør, så når muligheten til å samarbeide med Stian dukket opp var vi ikke i tvil, sier executive produsent Mone Mikkelsen i OBHF.

– Jeg håper å lage kreativ, inspirerende reklame som når ut til massene sammen med Mone og Helene. Enten det er interaktiv, dokumentar, kortfilm eller 30-sekundere, har OBHF og jeg samme visjon om å lage kvalitetsfilmer som står ut, sier Smestad.