Volvo Trucks: 18-tonn med fjernstyrt galskap

Ny video fra Volvo Trucks: fireåring gjør 360-graders sladd med lastebil via fjernkontroll.

68338 12f18 original

I Volvo Trucks' nyeste film «Look who’s driving» utsetter fire år gamle Sophie en Volvo FMX for den tøffeste utfordringen så langt i Live Test-serien. Vi får se henne styre en 18-tonns Volvo FMX gjennom et anleggsområde ved hjelp av fjernkontroll. Hun gjør flere krevende manøvre med lastebilen, og kjører blant annet gjennom en tykk murvegg og opp en bratt bakke med løst underlag, før hun ruller helt ned i en full 360-graderssving.

Det siste året har lastebilen fått flere nye funksjoner, slik som Automatic Traction Control – et system for allhjulsdrift som kobles inn automatisk ved behov. Med «Look who’s driving» vil Volvo Trucks vise hva lastebilen kan tåle.

– For å vise hva lastebilen er god for, ville vi gi den en real utfordring. For ingen testsjåfører er jo like dumdristige som en uforutsigbar fireåring, sier Richard Fritz, viseadministrerende direktør for Volvo Trucks.

Dette er ikke første gang Volvo Trucks har brukt en uvanlig sjåfør til å vise frem lastebilene sine. I YouTube-hiten «The Hamster Stunt» fra 2014 ble en Volvo FMX kjørt av en hamster. Hensikten var å vise lastebilens dynamiske styring, som er så lett å håndtere at selv en tung lastebil kan styres med bare fingertuppene på rattet.

Det er Forsman & Bodenfors som er byrået bak kampanjen.