Over 1, 1 millioner så «Med livet som innsats»

Vitenskapsunderholdningsserien «Med livet som innsats» med programleder Andreas Wahl hadde 765.000 seere på premierevisningen sist søndag og har nå med reprise samt nettvisninger blitt sett 1.131.000 ganger. I tillegg har youtubeklippet av eksperimentet blitt sett over 340.000 ganger.

Serien er utviklet, regissert og exec.produsert av Bacon-regissør Christian Holm-Glad i samarbeid med fysiker og programleder Andreas Wahl

Holm-Glad har tidligere regissert musikkvideoer for Madcons «Beggin» og Calvin Harris’ «Not alone». Han har også hatt regi på «I kveld med Ylvis», «Siffer», «Påpp & Råkk», «Folkeopplysningen», «Jakten på verdens største tall» og «Sushi & kjernekraft». Han har også regissert  reklamefilmer for Stavanger Symfoniorkester, Lefdal, NSB, Jernia, Statens Vegvesen, Telenor, Care og Fjordland.

Lever sitt eget liv

– At vi skulle få så fantastiske seertall på premieren var over all forventning og at selve finaleeksperimentet nå lever sitt eget liv på YouTube og har blitt plukket opp av USA Today, Reddit og Gizmodo er utrolig gøy, forteller regissøren entusiastisk.

– Grunnideen bak denne serien er å vise at de fysiske lovene er så absolutte at det ikke skal være noe problem å bevise dem «Med livet som innsats». Det er naturligvis et godt stykke mellom teori og praksis, men vi la tidig listen på at vi ikke skulle gjøre noe som var farligere enn et vanlig fallskjermhopp, og det har vi stort sett holdt oss til, utdyper Holm-Glad.

– Det har vært et mål med serien å ta med erfaringene jeg har gjort fra reklamefilm og musikkvideobransjen, og å regissere en kunnskapsserie som både fanger seerens oppmerksomhet dramaturgisk, samtidig som den ser vakker og poetisk ut. Det føler jeg at vi har lykkes med, avslutter han.

«Med livet som innsats» består av åtte episoder og vises på NRK1 søndager kl 20.55. Episoden på førstkommende søndag heter «Grillet levende», der programlederen skal skli gjennom et bål med flammer som når 750 grader celcius.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.