Satser på nye utfordringer i Oslo

Sanda Zahirovic slutter i sin trygge stilling som kreativ leder i Melvær&Lien i oljehovedstaden. Nå flytter hun til Oslo, der hun blant annet skal frilanse for Anti.

71122 f9c5a original
Fra «oljå» til Oslo: Sanda Zahirovic

– De fleste sier «Å så spennende!» mens jeg tenker: «Arbeidsledigheten har aldri vært så høy og jeg sier fra meg Stavangers beste jobb?!», forteller en lettere bekymret Sanda Zahirovic til kreativtforum.no.

Hun har vært kreativ leder og styremedlem i Melvær & Lien siden 2013, AD siden 2011, og har det meste av sin tidligere erfaring fra UK, blant annet hos Net-A-Porter, Westfield London, Portas og Antidote. Hos M&L har hun jobbet med kunder som Respol, Hero, Wintershall, Bystasjonen, Stavanger Aftenblad, Made with Hart, Aero Norway og Fish&Cow.

Mange jern i ilden

Hun har i tillegg juryert i Gullblyanten, Visuelt og D&AD, deltatt i Young Lions, samt sittet i styringsgruppen i Sterk Reklame. Det siste året har hun også vært medeier i Eat in Common, som sto bak arrangementet 31Days.no sammen med Werksemd.

Nå gyver hun løs på frilanstilværelsen, og blir fra mars å finne i Oslo, hvor hun blant annet skal jobbe for Anti, Gladmat, Eat in Common og Digital Etikett.

Omstilling på 1-2-3

– Jeg var ikke klar til å gå fra én fast stilling til en annen, og ønsket en større forandring eller utfordring, og muligheten til å jobbe med flere aktører på tvers av fagfelt. Men det som skulle være en lang prosess med planlegging og omstilling skjedde plutselig på tre uker. For når Anti ringer og spør «Når kan du begynne?» er det bare å hive seg på.

Hun får imidlertid ikke skrytt nok av kollegaer og arbeidsmiljøet i M&L.

– Melvær & Lien har vært familien min, vi har gått gjennom utrolig mye sammen. Det har vært både tungt og lærerikt, men mest av alt gøy! Det har vært en ære å få muligheten til jobbe sammen med alle, og jeg er takknemlig for tilliten og friheten jeg har fått fra Andreas Melvær og Dag Andreas Olsen gjennom denne tiden.

Daglig leder Andreas Melvær er både stolt og litt lei seg.

– Sanda har vært en nøkkelperson i omstillingen av byrået, og det er derfor utrolig kjipt at hun velger å reise over vannskillet til tigerstaden. Samtidig er jeg stolt over at hun forlater byrået på grunn av en prestisjetung utfordring, det sier noe om hvilket nivå Sanda og Melvær & Lien holder. At kreativ leder lokkes til storbyen i sibirkulda gir oss jo en utfordring, men vi jobber med noen helt ufattelige løsninger. Mer om det en annen gang. Nå skal hun først behørlig feires!