Meninger lyser opp Laksevåg

En lysinnstallasjon i sentrum av Laksevåg gir innbyggerne et nytt ytringsrom i bybildet.

71329 ec636 original
Foto: Truls Bakken
71332 95d17 original
Foto: Truls Bakken
71335 95768 original
Foto: Truls Bakken
71341 30f10 original
Foto: Truls Bakken
71344 b9228 original
Foto: Truls Bakken
71347 e0b79 original
Foto: Truls Bakken
71350 e4e55 original
Foto: Truls Bakken

På nettstedet mindokk.no kan du skrive inn dine tanker og meninger, uansett hva du har på hjertet. Få sekunder senere ruller teksten over den mer enn 700 kvadratmeter store projiseringen, som er synlig fra flere steder i Indre Laksevåg og Bergen sentrum. Projiseringen er plassert på den mer enn 100 år gamle flytedokken og som knytter prosjektet opp til den viktige verfts-historien som i sin tid bygget bydelen.

Tar del i debatten

Installasjonen er et innspill i debatten om bydelens fremtid og utvikling. Det åpne ytringsrommet skal handle om dialog, men like mye være et identitetsskapene visuelt element som også er synlig utenfor bydelen grenser. Det er et ønske om å skape flere positive assosiasjoner til bydelen og gjenspeile noe av det engasjementet som finnes der.

Mellom de innsendte bidragene som ruller over flaten én gang, vises utvalgte tekster fra nettstedet over lengre tid. Lokale poeter overtar også veggen for å fremføre egne tekster og dikt. Installasjonen ble oppført i januar og står til april.

Bydel i endring

Laksevåg har den siste tiden fått mye negativ oppmerksomhet, blant annet for det dårlige resultatet bydelen i mange år har fått i levekårsundersøkelsen for Bergen kommune. Av de 51 sonene kommunen er oppdelt i, er Laksevåg blant de seks sonene som gjør det dårligst i undersøkelsen. De siste årene har bydelen også mistet mange goder og tilbud, samtidig som nye utfordringer har dukket opp.

Nye reguleringsplaner for de mange industritomtene i bydelen åpner opp for en rekke nybygg og opprustinger, og det finnes et stort engasjement blant innbyggerne, som ønsker å få et ord med i debatten om hvordan utbyggingen skal foregå.

Om kunstnerne

Prosjektet er utført av Kim Frydenlund Grane og Torgeir Stige. Det er et egeninitiert prosjekt støttet av Grafill og Bergen kommune. Kim er Cand. Design i Visuell kommunikasjon fra Danmarks Designskole i København og Torgeir har Master i Visuell kommunikasjon fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen. De har tidligere jobbet med utsmykninger i Norge og Danmark.