Spillnerder får Minecraft-konsert

Det blir både afterski-technokjør og kredibel indie-elektro når Broiler, Lemaitre og AlunaGeorge opptrer i unik Minecraft-konsert på datatreffet The Gathering.

72157 5bb48 original

De tre duoene AlunaGeorge (UK), Lemaitre og Broiler skal sammen med Juniorsymfonikerne stå for åpningskonserten av årets The Gathering i Vikingskipet. I tro med The Gatherings ånd blir den samme konserten gjenskapt digitalt i spillet Minecraft.

Norges største dataparty møter de tre duoene på scenen sammen med ungdommene i Juniorsymfonikerne, der elektronisk musikk skal møte klassisk. Samtidig som konserten pågår i Vikingskipet vil hele lokalet, arrangementet og konserten nemlig bli gjenskapt i digitalt format i spillet Minecraft.

Ekstraordinært samarbeid

– Dette blir en svært spesiell musikkvideo- og konsertproduksjon i Minecraft, og helt unik i verdenssammenheng, sier Erik Heisholt, kreativ leder og grunnlegger av Heisholt Inc. Hele prosjektet er et samarbeid med Universal Music, Heisholt Inc. og The Gathering.

Det var Heisholt Inc. Som først presenterte ideen om en musikkproduksjon i både Minecraft og som en konsert på The Gathering.

– Vi ble helt solgt på idéen! Det var klart at dette skulle bli åpningsshowet på årets arrangement. En flermedial produksjon som dette bidrar til å løfte datakultur til et helt nytt nivå, sier Guro Faller, underholdningsansvarlig ved The Gathering.

– Dette er en idé hvor internasjonal popkultur, gamingkultur, skaperglede og kreativitet møter hverandre på en ny og frisk måte. Vi fikk denne ideen i fjor høst, og det er fantastisk at den nå realiseres med internasjonale popstjerner og The Gathering, sier Heisholt.

Han får støtte av Gjermund Moastuen, markedsdirektør i Universal Music.

– Samarbeidet er svært spesielt, og vi gleder oss til å se resultatet. Musikk og gaming går hånd i hånd, og her får dyktige artister opptrådt i en eksepsjonell setting. At dette blir overført som konsert og stream i Minecraft er enormt, sier Moastuen.

Data, pop og klassisk

Ifølge Juniorsymfonikernes dirigent, Andreas Patrik Hansson, er spennende at prosjektet blir en konsert av unge, for unge, med musikk som er felles for den unge generasjonen.

– Å spille på The Gathering kommer til å bli kjempegøy. Dette er musikk som er veldig kul å spille fordi den er så mektig, forteller han.

Om å spille sammen med AlunaGeorge, Lemaitre og Broiler:

– Alle tre har en særpreget sound som vanligvis ikke høres i symfoniorkestere, så det er en spennende oppgave å lage arrangementer som både bevarer de enkelte artistenes personlighet og som samtidig tilfører noe nytt.