Stian Andersen til Pravda

Rockefotografen som ble musikkvideo-ess skal nå bli like god på reklame.

71359 87f6f original
Stian Andersen
71362 6e528 original
Röyksopp feat. Robyn, «Monuments»
71365 7adde original
Karpe Diem, «Hus/hotell/slott brenner»

Stian Andersen er en av Norges mest meritterte fotografer, med bakgrunn fra rock, mote og kunst. Han har etterhvert også blitt en svært suksessrikl musikkvideoregissør, og i 2015 vant han blant annet i Berlin Music Video Awards og Nordic Music Video Awards med videoen «Monument» for Röyksopp og Robyn. Denne fikk også en Spellemann-nominasjon i 2016. Onsdag denne uken vant han sågar Hedersprisen under Nordic Music Video Awards. Nå tar han steget til Pravda, som reklameregissør.

Imponerende CV

Andersen har regissert videoer for Karpe Diem, Lars Vaular, Kvelertak, Susanne Sundfør og Röyksopp. Som fotograf har han gjort over 50 platecovere, inkludert Röyksopp og a-ha. Han har tatt bilder for Prince, Johnny Cash, Daft Punk og utallige andre, og bildene hans er blitt publisert i The Rolling Stone, Time Magazine og The Guardian. Han står også bak dokumentarfilmen om Backstreet Girls, «Tilbake til Moutahal» som ble vist på Bergen Internasjonale Filmfestival og på TV2.

– Stian har en særegen signatur, hvor det bunnsolide håndverket er tydelig i alt han gjør. Stilen hans skiller seg ut fra det man vanligvis ser av reklamefilm i Norge, og vi er ikke i tvil om at han kan tilføre noe nytt. Jeg håper dette kan være etterlengtet både for kreatører, kunder og publikum, som bare blir mer kresne til hva de ønsker å se. Stian ønsker nå å fokusere mer på historiefortelling, og det vil vi i Pravda være med på. Med de rette ideene mener vi at det kan oppstå minneverdig reklame som kan treffe publikum hardt og godt, både i hjertet og mellomgulvet, sier produsent Erik Schøien.

– Det kreves kanskje litt ekstra mot både av byrå og kunde, men vi utfordrer bransjen til å prøve. Vi gleder oss i alle fall skikkelig til å representere Stian i Pravda, sier Schøien.

Du kan se Röyksopp og Robyns «Monuments» samt Karpe Diems «Hus/hotell/slott brenner» i mediespilleren.

Röyksopp feat. Robyn, «Monuments»

Karpe Diem, «Hus/hotell/slott brenner»