Speider inn i bank- og finans-fremtiden

Er bankinnovasjon mulig innenfor stramme reguleringer og gamle datasystemer? Dette, bruk av blockchain og næringens digitale fremtidsbilde er hovedtema på konferansen SPENN 2016 i mai.

– Bankfilialer legges ned, smarte betalingsløsninger som Vipps og MobilePay har tatt markedet med storm og det er tydeligere enn noensinne at kampen om kundene skjer gjennom kundeorienterte, digitale kanaler. Vi vil gi næringen et blikk inn en fremtid som alle er opptatt av og nok opplever som ukjent og uoversiktelig, sier konferanseansvarlig Sesilie Halland i Netlife Research. 

CEO Ken Villum Klausen vil stå på scenen på vegne av utfordrerbanken Lunarway. Den danske banken utformer kundeopplevelsene sine med utgangspunkt i brukeratferden til dagens unge. Næringen i Norge har utfordringer med å konkurrere over landegrensene på grunn av strenge reguleringer. Innovasjon i møte med reguleringer er temaet for innlegget til direktør Christoffer Hernæs for strategi og innovasjon i Sparebank 1. 

Daniel Kjellén fra fintech-startupen Tink og digitalsjef Niklas Mortensen hos Designit vil dele sine erfaringer med hvordan gamle datasystemer kan kommunisere med nye, kundeorienterte løsninger gjennom åpne API-er (standardiserte tilknytningspunkter inn mot datasystemer). 

Jarle Holm i Evry Financial Services vil gi full oppdatering på blockchain-teknologien. Han skal avlive noen myter og gi innsikt i hvordan blockchain kan anvendes.

Teknologiselskapet Laboremus og digitalbyrået Netlife Research står i år sammen som arrangører av den andre SPENN-konferansen, som avholdes i Oslo kongressenter.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.