Vant Young Glory-bronse

Abel Aga og Andreas Bastian Nordberg fra Westeredals Oslo ACT har vunnet bronse i Young Glory, en internasjonal konkurranse for unge kreatører.

74926 7f436 original
Andreas Bastian Nordbergen og Abel Aga. Foto © privat
74929 a8d31 original

Vi har tidligere omtalt Singapore-baserte Young Glory som «unge kreatørers svar på Tour De France», en konkurranse der åtte briefer skal besvares i løpet av åtte måneder, som dermed gjør den til den eneste verdensomspennende reklamekonkurransen viet til kreativ kontinuitet. Konkurransen juryeres av åtte dommere fra anerkjente byråer som Wieden+Kennedy og R/GA.

Unge kreatører over hele verden deltar, og tidligere i år vant Melissa Kristiansen og May Linn Michaelsen fra Kitchen/Energy Pool gull i den profesjonelle delen, som første norske gull noensinne.

I studentkategorien er de beste reklameskolene representert, med 177 deltakere i studentkategorien.Nå er det klart at Abel Aga og Andreas Bastian Nordberg, et Westerdals-team som for tiden jobber praksis i SMFB, har vunnet bronse i student-delen av konkurransen. Det vil si at de vinner bronsen for sin totale innsats på åtte briefer (beste uttelling: sølv).

– Vi bestemte oss for å delta i Young Glory for å fylle opp mappa vår med forskjellige caser basert på briefer fra kjente byråer. Det var veldig greit å ha en brief å jobbe på ved siden av skolearbeidet, og så var det selvfølgelig moro å vinne noe mens vi holdt på, forteller Aga.

Team-kollega Nordberg forklarer videre, kledelig beskjeden om egen innsats:

– Måneden begynte alltid med en ny brief som vi hadde surrende i bakhuet til vi satt oss ned på slutten av måneden og løste oppgaven så godt vi kunne. Da vi gikk ut i praksis ble det litt mindre tid til konkurranser, så det kom som en gledelig overraskelse at vi endte opp med pallplassering.

Se alle vinnerne på youngglory.com.