En fargesprakende science fiction-mastodont

Hva skal vi leve av etter oljen? Hva blir framtidens energikilder? Kristian Hammerstads tegner et dystopisk og utrolig bilde av fremtiden i sin nye gigant av en tegneserie: «Trigrammaton».

Vennene Agnes og Anton reiser til Vestlandet for å finne ut av sin egen fortid ved å rulle opp virksomheten til to tidligere aktører i oljebransjen, Algol og Noroil. Begges foreldre var involvert, men er nå forsvunnet. Underveis avdekker de mørk teknologi og okkulte konspirasjoner.

Utgiveren Jippi Forlag beskriver albumet slik: «Selv om uhyggen i «Trigrammaton» denne gang er flyttet til framtiden, briljerer Hammerstad med sine stemningsfulle illustrasjoner. Kristian Hammerstad sin stil gir en perfekt atmosfære til historien, og bringer frem stemninger vi sjelden ser i norske tegneserier».

Med sine nærmere 400 sider er dette den tjukkeste boken Jippi forlag noen gang har gitt ut.

Om tegneserieforfatteren


Kristian Hammerstad er bosatt i Oslo og utdannet ved Central Saint Martins College i Storbritannia. Han illustrerer blant annet for Penguin Books, The New Yorker, The New York Times Magazine, Morgenbladet, A-magasinet, Le Monde og Wired Magazine, og han er tilknyttet illustrasjonsagenturet byHands. Han har også laget en rekke konsertplakater og plateomslag. 

Hans første tegneserie, «Kryp» (2012) inneholdt tegneserienoveller inspirert av horrorfortellinger fra 50- og 60-tallet. Boken kom tidligere i år ut på fransk.

Hammerstad lanserer boken sin med sleppfest førstkommende tirsdag på bar Robinet i Oslo.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.