Tysk pris til Miljøstatus og Design Container

Ikoner laget til Miljøstatus.no har vunnet i German Design Award

Ikonene for Miljøstatus.no vant i kategorien Excellent Communications Design – Signage and Wayfinding (skilting og henvisning). Konkurransen gjennomføres i regi av German Design Council.

– Vi er veldig fornøyde med ikonene som Design Container har utviklet for oss. De er veldig anvendelige, og brukes på hele nettsiden, både til kart, infografikk og for å symbolisere forskjellige tema. Vi er veldig stolte av prisen og ikonene våre, sier Magnus Voje, nettredaktør i Miljøstatus.no, som er et nettsted med miljøinformasjon fra offentlige myndigheter.

Nærstudier av dyr

Design Container gjennomførte en omfattende restrukturering og design av Miljøstatus.no, og i den forbindelse ble det utarbeidet over 40 ikoner innen fem kategorier: transport, sektorer, biota, vær og diverse. 

– For å holde serien så visuelt konsekvent som mulig, lagde vi noen rammer som alle symbolene måtte holde seg innenfor, regler som strektykkelse, høyde og bredde, detaljnivå og lignende. I tillegg brukte vi en del tid på å studere ulike dyr for å finne de små særpregene som kunne forsterkes illustrativt, forklarer byråleder Linn-Cecilie Linnemann.

Arbeidet er tidligere blitt premiert med bronse i kategorien Corporate Illustration under European Design Awards 2015.

Miljødirektoratet er ansvarlig redaktør for nettstedet. Siden er et samarbeid der flere offentlige etater med miljøansvar bidrar, blant annet Miljødirektoratet, Riksantikvaren, Norsk Polarinstitutt og Statens strålevern. Miljøstatus viser hvordan det står til med miljøet, og sammenhengene mellom miljø og samfunn.

Design Container har foruten ikon- og profilarbeidet jobbet med UX, brukertesting, design og front-end utvikling.

I år ble mer enn 4000 bidrag innsendt til German Design Award.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.