Uncontaminated gjentar fjorårets suksess

Fashion/kunstfestivalen Uncontaminated ble lansert i fjor. Nå utvides den til tredagersfestival med over 20 utstillinger, debatter, pop-up events og konserter på Aker Brygge og Tjuvholmen.

78440 824ef original
Bob Recine
78443 8b409 original
Barne Melgaard
78446 14be3 original
Synchrodogs «Fobia»
78449 b452a original
Petra Collins «Sea Shell With Cop»
78452 32d8d original
Lea Colombo
78455 6a3a6 original
Jenny Cage + Tom Betterton «All This Panic»
78458 a1486 original
Isavelitavirtual «I Was Beside Myself»
78461 fb1ca original
Charlie Engman «Stepping on Toes»
78464 52736 original
Arielle Chiara «Bye Sweet Sense Narcissus»
78467 9ab7e original

Uncontaminated er en festival som har som målsetning å skape en ny, internasjonal mote- og kunstarena i Norge, intet mindre. Ifølge den kreative plattformen Noione, som står bak festivalen, ønsker de å være med på å bygge opp den kulturelle merkevaren Norge på en nyskapende og relevant måte, uavhengig av fagfelt, medium eller landegrenser.

Utstillingen foregår fra onsdag i uken som kommer, 12.-14. oktober.

– Vi vil gjennom festivalen skape en debatt og en ny arena rundt begrepene mote og kunst, de nye uttrykkene i kulturdebatten. Vi spør «Hva er kunst? Hva er mote?» og vurderer teknologiens rolle i kulturbildet idag. Vi samler nybrottsfolket innenfor disse krysningsarenaene, forklarer Hilde Pettersen Reljin and Rita Mostrøm Larsen fra Noione, som har kuratert og organisert festivalen i samarbeid med Riccardo Ruini fra REM (Ruini e Mariotti Agency).

Rita Motstrøm Larsen og Hilde Pettersen Reljin i Noione.

Følg debatten hvor du vil

Blant årets nyvinninger finner vi «Live Streamed Talks» som foregår på fredagen mellom 13.00-17.00, der publikum får muligheten til å følge samtalene uansett hvor de befinner seg i verden. «Live Streamed Talks» er gjort i samarbeid med Garage Magazine, Wallpaper, Let’s Panic og Love Magazine, og kan sees her. (du kan allerede nå klikke på lenken for å se oversikten over tematikk og paneldeltakere).

Blant høydepunktene i årets festival er den interaktive utstillingen «Blood, Stones and Certain Beasts» av Bjarne Melgaard og Bob Recine, som denne gangen samarbeider med Snøhetta, Void og musikeren Bendik Baksaas om en interaktiv utstilling der både lys og lyd er sentrale elementer.

Et annet høydepunkt er utstillingen og visningen av den kritikerroste filmen «All This Panic» av Jenny Gage og Tom Betterton, som er blitt kalt «den mest ærlige dokumentaren om å være jente og tenåring som noensinne er laget».

En tredje utstilling som ruver er «Collective»-utstillingen som åpner fredag, der man kan møte en rekke internasjonale kunstnere som alle befinner seg i brytningspunktet mellom mote/kunst.

Les mer om kunstnere og utstillingsprogram på uncontaminatedoslo.com.