Her er «31days»-boken

Det omfattende kreative samarbeidsprosjektet «31days» har resultert i utstilling og bok fra initiativtaker Nina Børke. Og nå står utlandet for døren.

«31days» tok opprinnelig utgangspunkt i Veganuar, et internasjonalt livsstilsimperativ ikke helt ulikt Movember. Det går ganske enkelt ut på å leve vegansk i januar, og «31days» er et samarbeidsprosjekt med kuraterte middager hver eneste dag i januar hos ulike verter i byer over hele verden. 

Nå er initiativtaker Nina Børke aktuell med utstilling inspirert av prosjektet på R21 i Oslo. Det som i utgangspunktet er et lite opplag bøker, selv-finansiert og non-profit, videreføres nå av forlag og blir distribuert internasjonalt.

– Boken er solgt inn til USA, UK, Australia og Skandinavia, og møter mye interesse internasjonalt. Fra intensjonen om non-profit prosjekt i begrenset opplag, får boken og prosjektet nå breie seg ut og leve lenger, forteller hun. 

Nina Børke.

Veganisme for nybegynnere

«31days» kan også beskrives som «veganisme for nybegynnere», rett og slett fordi de fleste involverte er nybegynnere. Det foregikk over 31 dager, med 31 verter, 31 middager, 31 fotografer, 31 skriventer, 31 kapittel, 15 byer, åtte land og 11 kokker. Den inneholder både hverdagsmiddager og seksrettes kulinariske eventyr.

Det inkluderer alt fra en colombiansk stuing som ble servert høyt opp i fjellet, til whiskey-friterte bananer som ble spist på gulvet i en minileilighet i New York.

Det er kapitler av og med både vegan-noviser og spesialiserte skribenter. Blant de sistnevnte er Dan Crockett, James Wallman, Aksel Braanen Sterri, Marije Vogelzang, Isha Datar, Jonas Ersland, David MacFarlane, Kai Wu, Mia Frogner, Nick Hagger og Jostein Sand Nilsen, og disse har bidratt til at 31days beveger seg innen blant annet semantikk, moralfilosofi, økosofi, bioteknologi, veganisme for viderekomne, eating design, bestemødre og science fiction.

«31days» er inspirert av motstridene oppfatninger av veganisme, og målet var å invitere nybegynnere til å engasjere seg på en kreativ måte, og inspirere flere til å prøve ut Veganuar.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.