Minsk med grønt sidesprang

Jentene i designstudioet Minsk startet Plantemagasinet GRO i 2016. Nå har prosjektet blitt til bok.

Plantemagasinet GRO har siden 2016 gitt tips og inspirasjon til hvordan man best mulig tar vare på plantene sine. Nå har prosjektet blitt til boken «Gro – en håndbok om grønne inneplanter» utgitt av Press forlag. Jentene har selv designet, skrevet og tatt foto til boken, som allerede har rukket å ligge på topplistene i Norge. Den er også gitt ut i Danmark på dansk forlag. 

Hele planteprosjektet startet som en fin avkobling fra å sitte å trykke på tastaturet foran skjermen. Designer og partner Jenny Leite-Vikra tror mye av planteinteressen blant dagens unge handler om en lengsel etter naturen.

– Dette er en måte for oss å kople oss tilbake på naturen på. Det er kanskje litt motkultur til teknologi. i tillegg er det jo estetisk fint, planter er kunst til hjemmet. 

De arrangerer «avleggs», et plantebyttemarked flere ganger i året. 

– Det er viktig for oss å fokusere på hvordan man kan få et hjem bugnende av flotte planter på en mest mulig bærekraftig måte, sier partner og designer Marte Espevik.

– Vi håper vi kan inspirere folk til å ta vare på plantene de kjøper, sier partner og designer Kathrine Winther Løkke.

Designerne forsikrer at planteinteressen ikke har gått utover arbeidet i Minsk. 

– Det å kombinere jobb og hobby er noe som til tider er tidskrevende, men vi sitter igjen med mer energi og overskudd, forteller de.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.