Amerikanske designstudenter ser til Norge

DePaul University School of Design ønsket å ta med studentene sine til Oslo for å vise det beste av skandinavisk design. Bekk var et av byråene de besøkte.

På fredag kom et tyvetalls spente amerikanske studenter fra DePaul University’s School of Design i Chicago til Bekk. Studentene og professorene Nate Matteson og Heather Quinn, fikk servert frokost og foredrag om design. Brunosten falt kanskje ikke helt i smak, men det gjorde derimot foredragene fra designer og kreativ leder Hans Christian Øren, interaksjonsdesigner Sonja Porter og daglig leder Lene Renneflott i Grafill. 

Ifølge Bekk dro studentene raskt opp telefonene for å filme da arbeid fra Webby Awards, Microsoft og Pushwagnesizeren ble vist, og de lyttet interessert til prosessen og arbeidsmetodikken bak arbeidene. Studentene fikk også betraktninger fra interaksjonsdesigner Sonja Porter. 

– Det å selv være amerikaner, og nå bo i Norge og jobbe med design i Bekk, gir meg nok en annen forutsetning for å jobbe med skandinavisk design, sier hunog påpeker viktigheten av å ikke bare være en god designer, men også en god rådgiver for kunden. 

Ville oppleve det beste av skandinavisk design

DePaul University School of Design ønsket å ta med studentene sine til Oslo for å vise det beste av skandinavisk design. Studentene skulle også besøke Neue og Permafrost for å høre deres erfaringer og se fantastisk arbeid. Turen til Oslo hadde fokus på å utforske forbindelser mellom design, landskap og samfunn. 

– Fra et egalitært perspektiv er Skandinavia spennende fordi design i stor grad er drevet ut ifra funksjonalisme. Behovet for noe funksjonelt er igjen tilsynelatende drevet ut fra behovet for å få knappe ressurser i et relativt ugjestmildt miljø til å fungere rettferdig for alle, sier professor Nathan Matteson ved DePaul University.

– Skandinavisk design har gjort seg gjeldende i utlandet i flere sjangre. Kjennetegn ved stilen er det enkle, naturlige og ærlige. En upretensiøs stil som ikke utgir seg for å være noe den ikke er og baseres i stor grad på bærekraftige beslutninger. I de siste årene rommer denne sjangeren så mye mer og Bekk er med på å utfordre hva som egentlig betegnes som skandinavisk design.

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.