Kolonihagen til himmels

Det jubles i Kolonihagen etter en ny kjennskapsmåling der kjennskapen i Oslo har gått fra 42-73 prosent på under tre år.

95759 adf73 original
95760 75ae1 original
95761 6598d original
95762 3a3b9 original
Paul Rigault (t.v.) og innovasjonssjef Arnt Ove Dalebø i Kolonihagen.

Paul Rigault hoppet av reklamebransjen i 2017 og startet som salg- og markedsdirektør i Kolonihagen. Da var hovedfokuset matkasser og restauranter, men siden den tid har utviklingen av økologiske produkter i Rema 1000 vært hovedmålet.

– Gøy å se at vi på knappe tre år har gått fra en kjennskap i Oslo fra 42 til 73 prosent, og nasjonalt fra 19-35 prosent, sier Rigault

– Suksessoppskriften har vært måten vi har jobbet integrert på med produktutvikling, design og kommunikasjon. Vi bygger verdi inn i produktet som setter føringer for det vi skal snakke om i kommunikasjonen og på den måten er det et logisk forhold mellom det vi sier og det vi gjør. Det blir det sterk merkevare av, fortsetter Rigault

Ifølge Rigault har Kolonihagen et ønske om å gjøre produkter mer tilgjengelig på pris, bedre i smak, sunnere, mer bærekraftige og økologiske. I fjor lanserte Kolonihagen sin nye pay off: «Vi som vil det annerledes» støttet av brandingfilmer, utendørsannonsering og ny digitalstrategi.

– Det har gitt resultater. Gøy å se at vi på knappe tre år har økt merkevarekjennskapen med hele 31 prosentpoeng. Men det beste er gjennkjøpsgraden til Kolonihagen-kunden som er på hele 94 prosent. Hvis du først prøver et Kolonihagen-produkt er det stor sannsynlighet at du blir bitt av basillen, sier Rigault

Med 100 produkter ute i Rema 1000 og godt over 100 til på vei, så mener Rigault at Kolonihagen er på vei til å etablere seg som en av de mest sentrale merkevarene innenfor norsk dagligvare.

– Gøy å være med på lede et så sterkt markedsteam og en så sterk merkevare. Bare å glede seg til alt det gode som kommer fra oss i fremover, vi har såvidt begynt, sier Paul Rigault.