Bendiksen og Qvale til Coup

Fotografene Jonas Bendiksen og Morten Qvale blir en del av fotoagenturet Coup.

86000 1ac9d original
Foto: Jonas Bendiksen
86001 d352e original
Foto: Morten Qvale
86002 cc31c original
Foto: Jonas Bendiksen
86003 cfaa3 original
Foto: Jonas Bendiksen
86004 853ee original
Foto: Morten Qvale
86005 8ff49 original
Foto: Jonas Bendiksen
86006 cc3fa original
Foto: Morten Qvale
86007 1321f original
Foto: Morten Qvale

– Det er nærmest blitt «business as usual» å få presentere de aller flinkeste fotografene i kongeriket, og nå får jeg enda mer å gjøre, sier agent og daglig leder i Coup, Jon Harald Skeie.

Jonas Bendiksen er i slaget her til lands som aldri før, med dokumentarserien «Messias» på NRK som følger syv mennesker som mener seg å være Jesus Kristus reinkarnert. Dokumentarserien gis også ut i bokform. Som dokumentarist gjør fotograf Jonas Bendiksen en utrolig grundige og fintfølende jobb både som historieforteller og bildekunstner, forteller Skeie.

– Hans allerede lange karriere startet i anerkjente Magnum, hvor han håndterte prints og etterhvert ble fulltidsfotograf. Han har tilbrakt mange år i dokumentarens tjeneste, blant annet i Russland. Det resulterte i boka «Sattelites – Photographs From the Fringes of the Soviet Union». Senere har bildeseriene hans stått på trykk i National Geographic Magazine, Newsweek, og The Sunday Times, fortsetter Skeie.

– Evigunge Morten Qvale har hatt omtrent like mye å si for norsk motefoto som Erik Bye har hatt å si for NRK. Morten står bak Norges første motemagasin Tique, hvor han leide inn fotografer som Guy Bourdin og Bill King i det som senere har blitt omtalt som Norges dyreste fotografutdannelse. Som gallerist i Qvale Galleri utgjør Morten en viktig stemme i fotografiets tjeneste her til lands, og kan nå også titulere seg som Coup-fotograf. Dette er ikke en hvilken som helst dag i Coup, og jeg gleder meg til å jobbe side om side med Jonas og Morten, avslutter Skeie.