Zahirovic i D&AD-jury

Kreativ leder i Melvær & Lien, Sanda Zahirovic, sitter i branding-juryen under årets D&AD

53870 a2786 original
Kreativ leder i Melvær & Lien, Sanda Zahirovic

D&AD (Design and Art Direction) er en britisk institusjon for designere og AD-er, opprinnelig kjent som British Design & Art Direction. Organisasjonen har det veldedige formålet å fremme fortreffelighet innen design og reklame, og oppsummerer seg selv slik: «Benchmarking and rewarding great ideas that are well executed and appropriate.»

Årets eneste norske jurymedlem har selv blitt premiert i D&AD to ganger (i 2008 og 2011) med både nominasjon og In book-status.

– Dette er jo en fantastisk mulighet og jeg føler meg beæret over å ha fått dette tilbudet. Det kommer til å bli ekstremt lærerikt og ikke minst gøy å få innblikk i industrien på internasjonalt nivå, sier Zahirovic til kreativtforum.no.

Sanda Zahirovic ble uteksaminert fra Kingston University i London i 2008, og har siden jobbet for en rekke britiske selskaper og kunder, inkludert Net-A-Porter, Westfield London, We Are What We Do, Orion Books, Selfridges & Co, Radley London, The Eden Project, Google og Shell. Hun har også jobbet på frilansbasis for både Susanne Sundfør og Kunsthøgskolen i Bergen. Etter syv år i London flyttet hun tilbake til Norge og Melvær & Lien i 2011, der hun nå er kreativ leder og styremedlem.

Forandringer i årets konkurranse

D&AD har slitt med misforståelser rundt sitt premieringskonsept, og foretar derfor noen viktige endringer. Tidligere har prisene bestått av gule (nestbest) og sorte (aller best) blyanter, samt hedersbetegnelsene In book og Nomination. Det er disse to siste som byttes ut med ytterligere to blyanter: Wood (en ekvivalent til bronse) og Graphite (sølv).