Fra Qvisten til Storm Studios

Regissør og animatør Stig Saxegaard går fra Qvisten til Storm Studios.– Stigs talent og brede erfaring fra både reklame og spillefilm er godt kjent i bransjen og Storm Studios er veldig stolte av å kunne få ham med på teamet, sier animasjonshuset i en melding.

Saxegaard er utdannet som klassisk animatør fra Animation Workshop i Viborg, Danmark, og har i tillegg en bachelorgrad i Visual Communication fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han begynte sin karriere med å jobbe som animatør på store utenlandske spillefilmer som «Till Eugenspiegel», «Laura's Stern» og «Kleine Eisbär 2».

De siste 5 årene har Saxegaard jobbet heltid ved Qvisten Animation AS. Han har blant annet virket som regissør, storyboard- og konseptartist i tillegg til animatør, innenfor både tradisjonell 2D- og 3D-animasjon.

Han har tegnet storyboards til bl.a «I et speil, I en gåte» og «Yatzy», animert på flere store reklameprosjekter som Rema 1000 og Pombär, og nå nylig 3D på animasjonsfilmen «Kurt blir Grusom».
 
Han har også hatt animasjonsregi på flere prosjekter, blant annet de prisbelønnede nye 3D-vignettene til NRK barne TV, som fikk sølv i kategorien Moving Image,Visuelt 2008. Han er i tillegg konsept- og figurdesigner. For Qvisten har han blant annet designet figurene til «Pelle Politibil går i vannet» (premiere 2009).

Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.