Fra Lab3 til jobb i OBOS

Marlen Strøm (26) er ansatt som grafisk designer i markedsavdelingen til OBOS. Hun ble hentet rett fra praksisforlengelsen Lab3 hos Norges Kreative Høyskole.

Markedsavdelingen i OBOS produserer store deler av markedsmateriellet i OBOS-konsernet, både i tradisjonelle kanaler og digitalt. Den lager alt fra deler av OBOS-bladet, til brosjyre- og salgsmateriell i alle kanaler. 

– Vi har en fast stilling som grafisk designer i avdelingen, og vi utlyste denne stillingen i mars. Totalt fikk vi inn 243 søknader i prosessen. Det var generelt høyt nivå på kandidatene, og det var stor bredde både i kompetanse og alder, forteller markedssjef Kjetil Framstad.

OBOS valgte Marlen Strøm, 26 år og grafisk designer utdannet ved Norges Kreative Høyskole. 

– Etter fullført studie har Marlen vært en del av Lab3, som er et tredje år med praksis for noen utvalgte grafisk design-studenter, fortsetter Framstad.

Praksis hos de beste

Strøm har blant annet hatt praksis hos Snøhetta, Geelmuyden Kiese og Kitchen. I tillegg har hun jobbet prosjektbasert som grafisk designer for Inter Eiendom, hvor hun har produsert alt fra prospekter, boligannonser og websider i tillegg til å redesigne deler av profilen til selskapet. 

– Det var høy kvalitet arbeidsprøvene hennes, og selv om hun er nyutdannet, har hun gjennom Lab3 fått variert og viktig erfaring, som for oss er en ekstra trygghet. Vi gleder oss til hun skal bidra til OBOS bli en enda mer attraktiv og tydelig merkevare, sier Framstad.

Pilotprosjekt

Lab3 er et pilotprosjekt som bidrar til å skape konkurransedyktige, selvdrevne og kreative grafiske designere. Gjennom året har 12 avgangsstudenter fått mulighet til å jobbe side om side med flere av landets fremste designere.

– Å gå rett fra skolebenken og ut i jobbsøkermarkedet er tøft. Det er ofte kun 3-4 stillinger ute og 3-400 søkere på hver av disse. Flere av disse stillingene krever arbeidserfaring. Som følge av innsatsen til Lab3 for å få oss ut i jobb og praksis, er vi nå i posisjon der vi konkurrerer med flerårige yrkesaktive designere om de samme plassene, sier Marlen Strøm.


Kommentarer

Ingen kommentarer ennå.

Logg inn eller opprett en konto for å være med i diskusjonen.