Nye lederskikkelser i Shortcut

I Shortcut (app-selskapet, ikke etterarbeidshuset) er Colin McMahon på plass som ny kreativ leder, mens Kristin Mi-Ai Birkeland er hentet inn som HR-sjef.

70726 456ac original
Kreativ leder Colin McMahon og HR-leder Kristin Mi-Ai Birkeland. Foto: Jan Schjetne/Shortcut AS

Colin McMahon har vært senior designer hos Shortcut i to år, og skal nå lede det kreative arbeidet videre.

– Som ny kreativ leder vil jeg fokusere videre på det tverrfaglige samarbeidet som er vår suksessformel, i tillegg til å fokusere mer på god brukervennlighet og visuelt flotte apper. Shortcut er inne i en av sine viktigste faser, og jeg møter det nye ansvaret med både ydmykhet og entusiasme, sier McMahon om den nye rollen.

– Vi er et designdrevet selskap, og Colin er selve personifiseringen av «designdrevet». At han nå er vår kreative leder er noe vi alle smykker oss med, og vi er trygge på at hensynet til godt design og gode opplevelser er ivaretatt, sier daglig leder John Eivind Hallén.

McMahon har over 20 års fartstid i IT-bransjen og har jobbet med dataspill, interaktive løsninger, visuelle effekter, programprofiler for TV, visuelle profiler, og de siste fem årene har han jobbet med spill- og nytteapper. Han har også pedagogisk forankring som tidligere studieleder på Norges Kreative Fagskole, og mottok nylig Merket for god design, som ble tildelt Shortcut for samarbeidet med Posten.

Henter inn HR-sjef

I skrivende stund har selskapet 30 ansatte, hvorav hele 11 har blitt ansatt det siste året. For å håndtere den store veksten har selskapet hentet inn HR-sjef Kristin Mi-Ai Birkeland, som har bakgrunn fra blant annet Microsoft og Opera Software.

– Kristin har lang erfaring med teknisk rekruttering, og med henne på laget satser vi på å kapre de beste hodene. Vi har opplevd å måtte si nei til prosjekter vi har hatt veldig lyst til å gjøre på grunn av manglende kapasitet. Dette ønsker vi å unngå i framtiden, og svarer derfor offensivt med å øke staben kraftig, forklarer Hallén.