Her er Norges minste reklamefusjon

Nye McCann Oslo fortsetter å satse ungt, med Jonathan Aglen (21) og Daniel Eraker (26), som dermed legger ned AglenEraker – også kjent som Norges minste reklamebyrå.

48351 da1d3 original
Jonathan Aglen og Daniel Eraker. Foto: Fredrik Myhre

Ansettelsen av Jonathan Aglen og Daniel Eraker er Linda Klings første, etter at hun for to uker siden tiltrådte som ny byråleder i McCann Oslo.

– Jeg opplever å ha kommet til et byrå som er på vei opp. Snuoperasjonen var allerede i gang, med en ny kreativ ledelse som vil satse på ungt talent. Det er en kurs jeg tror er helt riktig, og som jeg bygger videre på med denne ansettelsen, sier Kling.

Da hun ankom McCann hadde byrået akkurat ansatt et annet ungt team, Ole-Halvard Kveseth og Fredrik Omre. Dermed er snittalderen i nye McCann mye lavere enn før, noe kreativ leder Stein Simonsen tror bare gjør byrået godt.

Morsmelk med piksler

– Vi har mye å gå på før erfaring og strategisk kompetanse blir mangelvare i McCann. Det vi har trengt påfyll av er unge, sultne nytenkere, som har fått pikslene inn med morsmjelka. Signalene så langt tyder på at både kunder og bransjekolleger synes grepene vi tar gjør McCann Oslo mer interessant, sier Simonsen.

Torstein Greni og Simonsen har hatt navnene Aglen og Eraker på blokka siden duoen gikk på Westerdals og lanserte Norges minste reklamebyrå – et sammenleggbart kontor på fire kvadratmeter, som lånte seg ut til alle de beste byråene på 48 timers basis. Popup-kontoret var innom både SMFB, DDB, og Try/Apt, før det ble permanent plass hos McCann.

Vinklubb og ping-pong

– Vi var ikke de eneste som ønsket oss disse to, og er desto mer fornøyd med å ha dem på plass, sier Greni, som understreker at det nye teamet også tar med seg nye kunder til Sandakerveien.

– Moren til Daniel er med i en vinklubb som skal få opp en egen Facebook-gruppe, eventuelt en Facebook-side. Der blir det en del løpende business. Jonathan på sin side har begynt å spille ping-pong med en kamerat, så det konseptet trenger vel også en grafisk profil, avslutter Greni.Annonse: