Sjelevenner til McCann Oslo

Kreatørene Fredrik Omre og Ole Hallvard Kveseth (begge 25) blir en del av nye McCann Oslo. Veien fram til drømmejobben har ikke vært fri for prøvelser.

46942 3cebd original

Ifølge de ferske kreative lederne i McCann Oslo, Stein Simonsen og Torstein Greni, oppfylte Fredrik Omre og Ole Hallvard Kveseth en liste med ganske konkrete krav.

– Vi så etter en rolig, klok, fotointeressert og formsterk art director med fortid som ishockeyspiller, som var snarlik Edvald Boason Hagen og brukte Flåklypa-relaterte passord på innloggingstjenester. På tekstsiden hadde vi litt andre behov, og ønsket en lun og skjeggete bamse fra Bøler, med verdens morsomste latter, lidenskap for karikaturtegning og hele krimserien Columbo på DVD. Da akkurat Ole Hallvard og Fredrik oppfylte disse kravene og i tillegg var etablert som team, ble valget enkelt, sier Simonsen og Greni.

De legger til at det unge teamets spesielle forhistorie, den sterke mappa og uttelling i konkurranser som New York Festivals, London International Awards, Eurobest og Gullblyanten heller ikke trakk ned inntrykket.

Evig troskap

Forhistorien det refereres til startet i 2007, da Fredrik og Ole Hallvard havnet i samme klasse på Norges Kreative Fagskole. Det resulterte ikke bare i et nært vennskap, men også en felles drøm om å jobbe som team i et toppbyrå etter gjennomført Westerdals. Men begge deler ble satt på kraftig prøve da den eneste som kom inn på første forsøk var Ole Hallvard, som dermed også kom ut før makkeren. Da Fredrik ble uteksaminert var Ole Hallvard derfor allerede fast ansatt i byrå, men ikke fastere enn at han sa opp og ble med Fredrik til McCann Oslo, da sjansen bød seg. På veien dit har de tilegnet seg erfaring fra både Try og Kitchens Energy Pool.Annonse: