KF Frokost: Skjult reklame

På dette frokostwebinaret ser vi nærmere på reglene rundt skjult reklame og hvordan annonsører og byråer kan unngå bøter i hundre tusen kroners-klassen. Frokostmøtet er gratis for medlemmer i Kreativt Forum.

Arrangeres av Kreativt Forum

Joe yates Cc4s To R2 Oc0 unsplash
 • Byråer risikerer inntil 5 millioner kroner i bøter Et nytt forslag i markedsføringsloven er på høring nå.

Dette frokostmøtet gir deg en oppdatert oversikt over hva som vil være brudd på forbudet mot skjult reklame. Det har vært mange saker på dette de siste årene, og med innføringen av høyere overtredelsesgebyrer er det ekstra viktig å ligge i forkant.

Foredragsholdere er advokatene Morten Grandal og Frode Elton Haug.

Hva inneholder frokostmøtet?

Du vil lære mer om:

 • Kravene i markedsføringsloven vedrørende skjult reklame og hva som kreves for at merkingen av blant annet reklame i sosiale medier og innholdsmarkedsføring er tydelig nok
 • Hvilke unntak finnes det? Når er det ikke krav til merking? Vi ser nærmere på blant annet den aktuelle saken der Forbrukertilsynet har varslet Sophie Elise og Strawberry Publishing AS om overtredelsesgebyr på 500 000 kroner
 • Medvirkningsansvar – nytt forslag til GDPR-lignende gebyrregler i markedsføringsloven er på høring nå. Det betyr at annonsører risikerer gebyr på inntil 4 % av årsomsetningen eller 25 millioner kroner. Selskaper som har medvirket til brudd på loven risikerer inntil 5 millioner i gebyr. Det gjelder også byråene.

Hvem bør delta?

Frokostmøtet passer for alle som jobber med markedsføring, enten på byrå- eller kundesiden.


Foredragsholdere:

 • Morten Grandal

  Morten Grandal

  Advokat

 • Frode Elton Haug

  Frode Elton Haug

  Advokatfullmektig

Meld deg på / kjøp billett her:

Alle som vil delta må registrere seg. Du får tilsendt en link (billett) dagen i forveien.