«Det får vi til»

Danmarks råeste 12 åring på trommer spiller opp nytt konsept for XL-BYGG.

96325 5ee3c original
96324 a812a original
Kjetil Wold, Jo Morten Nordbye (markedssjef i XL-BYGG), Jens Haugen og Ellen Østmoen.

XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede og en del av Mestergruppen som er eid av Ferd. Det siste året er det gjort store organisatoriske og strategiske grep for å tilpasse seg markedet og kundegruppene. Markedsavdelingen i XL-BYGG, med Markedssjef Jo Morten Nordbye og kjededirektør Are Ellingsve i spissen, har sammen med ANTI utarbeidet det nye kommunikasjonskonseptet, og lanserer nå to nye filmer for kjeden.


– Dette konseptet er stort nok til at det kan romme alle våre ulike kommunikasjonsbudskap, og det er ikke ofte det dukker opp et konsept vi ser at vi kan videreutvikle over lang tid, sier Nordbye.


– Vi mener i all beskjedenhet at dette er helt der oppe med konsepter som VGs «Dagen er ikke den samme uten», og Rema 1000 sitt «Det enkle er ofte det beste», fortsetter Ellingsve.


Verdens råeste 12-åring på trommer


Det har vært ekstra moro å lage film denne gangen. Med oss på laget har vi nemlig fått det som kanskje er verdens råeste 12-åring på trommer, Johanne Astrid Poulsen fra Denmark Got Talent. Hun er flydd inn for å spille trommer i den ene filmen som oppmuntrer alle foreldre der ute til å få ferdig eller investere i et nytt øvingsrom til musikk-glade ungdommer.


– Poulsen er allerede en YouTube-hit og har fått skryt for sine tolkninger av Led Zeppelin, og Rage Against the Machine, sier Nordbye


– «Det får vi til» har allerede blitt noe mer enn kun en tag-line. Det ble lansert på vår store kick-off før jul og brukes aktivt som et internt styringsverktøy. Konseptet er med på å skape retning og motivasjon i hele organisasjonen. «Det får vi til» er blitt en rettesnor for hvilken holdning vi skal ta med oss på jobb og i møtet med kundene våre, slik sikrer at vi alltid er serviceinnstilte og klare til å løse de oppgavene vi får, fortsetter Nordbye.


Anledninger som motiverer


– Alle har på ett tidspunkt nådd grensen for når man kjenner at man må iverksette planene om å pusse opp. Har du verdens råeste 12-åring som hamrer løs i stua er det en opplagt anledning som motiverer til nytt øvingsrom. Bruker du stua når du skal skru på motorsykkelen er det kanskje noen i familien som tenker at det hadde vært greit med en garasje, sier rådgiver i ANTI, Kjetil Wold.


– Det har vært utrolig givende å få jobbe ut dette konseptet, og samarbeidet har hele tiden spilt veldig bra. Sammen har vi hele tiden vært innstilt på at uansett utfordring, så skal vi få det til. Det ble noen heftige innspillingsdager, vi svidde av et sett med gulvplank, og stuen vi brukte lukter nok fortsatt bensin, mens Poulsen skapte noen magiske trommesessions som vil dukke opp i sosiale medier.

Behind the scenes: