Babusjka og Salaby gir ordet til dyrene i havet

På vegne av Salaby, Gyldendal og WWF har Babusjka laget en film som skal gi barn og ungdom bedre forståelse av hva plastforsøplingen i havet innebærer, og hva som skal til for å løse det.

Rutreke2

– Målgruppen for undervisningsopplegget til årets TV-aksjon er elever fra 1.-10. trinn, og vi ønsket derfor å lage noe som fanget oppmerksomheten deres uavhengig av alder. Bruk av humor i pedagogisk formidling av seriøse temaer, er et grep vi i Salaby ofte benytter oss av – vi ønsker rett og slett å gjøre læring gøy!, sier Jørgen Walderhaug Jensen i Gyldendal.

– Animasjonsfilmen fra Babusjka har bidratt til nettopp dette, og den har blitt sett nesten 80.000 ganger siden publiseringen i august. Å samarbeide med så flinke folk har gjort prosessen med å lage filmen både spennende og lærerik, og vi er utrolig stolte over resultatet, sier Walderhaug Jensen.

Her ser du to korte utdrag fra filmen.

– Å jobbe med prosjekter som både sørger for verdifull læring hos målgruppen, og som samtidig ligger vårt hjerte nær, er berikende. Det var en morsom prosess, med mye humør og mye innsats, og vi er veldig fornøyd med å gi dyrene i havet en stemme, slik at de blir hørt, sier Kreativ Leder i Babusjka, Mads Astrup Rønning.

Her kan du se den fullstendige filmen.

Involverte byråer

Bab logo ikon svart
Babusjka
S

Syver Sanengen

Illustrasjon og animasjon

E

Ernst Føyn

Illustrasjon og animasjon

M

Marielle Torsvik

Produsent

Involverte

L

Linn Daatland Sagen

Redaksjonssjef GU Salaby

J

Jørgen Walderhaug Jensen

Konstituert redaksjonssjef GU Salaby

G

Gjertrud Skarsvåg Langva

Digital Redaktør GU Salaby