Cradle of Munch!

Med ny identitet for Munch i Løten, «Cradle of Munch», inviteres besøkende inn i pusterommet som inspirerte Munch sin oppvekst – menneskene, landskapet og lyset.

Munch 5 Wide

Edvard Munch ble født i Løten 12. desember 1863. For Munch var stedet et pusterom i hans tilværelse og mange av hans bilder herfra er preget av de mer positive sidene i livet hans. Et av Munchs mest kjente bilder, «Alma Mater» har sitt utspring herfra.

Kvinnen på bildet er barnepiken hans i Løten, Oline Fløtholen med et barn på fanget. Tegningen fikk navnet «Kone med barn», og i et brev skriver Edvard Munch senere at «Alma Mater var ikke blitt slik hvis jeg ikke hadde gjort en tegning i 18-årsalderen av en kone med barnet på Hedemarken ved mitt fødested med samme holdning og stil. Jeg har tegningen».

ANTI Hamar har jobbet med ny identitet for besøkssenteret.

Se filmen her.

Med ny identitet for Munch i Løten, «Cradle of Munch», inviteres besøkende inn i pusterommet som inspirerte Munch sin oppvekst – menneskene, landskapet og lyset.

– Fargepaletten brukes ton-i-ton og er inspirert av hans malerier og fargene brukt i bildene fra området. Med sin dynamiske logo får identitet virkelig vist frem ytterpunktene mellom de positive og negative erfaringene i Munch sitt liv, sier Balder Dysthe , senior designer i ANTI Hamar.

Munch 2
Munch 3
Munch 5
Munch 6
Munch 7
Munch 8

Løten kommune, Anno museum og det lokale reiselivet vil fremover fortsette arbeidet med å utvikle Løten som en spennende Munch-destinasjon, og det overordnede målet er å sette Løten på kartet som et Munch-sted på lik linje med Åsgårdstrand, Kragerø, Vestby, Moss og Fredrikstad. Et sted man kan komme til for å oppleve det flotte lyset og kulturlandskapet som Edvard Munch gjorde i sin barndom. Stedet Munch assosierte med glade dager helt fri for ondskap.