Japansk gameshow møter svensk freeskiing

Freestylekjøreren Jesper Tjäder i ny og surrealistisk skifilm for Red Bull.

Process

Det har skjedd mye innenfor skisporten de siste årene, og svenske Jesper Tjäder (kjent fra bl.a. Supervention 1&2) er en av de som virkelig har dyttet utviklingen. At handlingsrommet hans er begrenset av den pågående pesten ser ikke ut til å stagge svenskens utrettelige kreativitet. Ettersom han ikke kunne reise til snørike breer i Østerrike, fant han derfor ut at den neste skifilmen hans skulle foregå innendørs. Process fikk dermed oppdraget med å skape et japansk gameshow i en snøtunell i Midt-Sverige.

– Konseptet Jesper presenterte for oss var en unik mulighet til å få skape noe helt annerledes innenfor en sjanger hvor de fleste filmer ser helt like ut. Vi fikk fortelle en merkelig historie i en enda merkeligere setting. I tillegg fikk vi muligheter til å leke med lys og kontrollere opptaket innendørs, der vi normalt er fullstendig prisgitt været. Det manglet imidlertid ikke på utfordringer, da både tid og budsjett var begrenset, sier regissør Matt Pain som både har skutt og gjort VFX på prosjektet selv.

Resultatet er ren underholdning og ment for å lyse opp de mørke novemberkveldene, samtidig som man rett som det er slipper haken ned på brystet i ren forbauselse over den tekniske kvaliteten på Jespers triks.

En spesiell takk til Takaaki Yoshikawa.

Involverte byråer