Nå blir mobbingen med hele veien hjem

Telenor lanserer Bruk Hue Foreldremøte ved å synliggjøre den usynlige mobbingen.

Bruk Hue Coverbilde

Telenor sitt initiativ mot nettmobbing, Bruk Hue, vant i fjor priser i alle valører i norske reklame- og teknologi-konkurranser for de interaktive, digitale undervisningsoppleggene «Sladrehank» og «Hvem ødela livet til Klara?». Denne uken ble det nyeste tiltaket lansert: Bruk Hue Foreldremøte.

Bruk Hue Foreldremøte er et verktøy som gjør det enkelt for lærere å planlegge og gjennomføre et foreldremøte om nettvett og nettmobbing, og dermed åpne dialogen både mellom lærer og foresatte, foresatte i mellom og mellom foresatte og elever.

I forbindelse med lanseringen av Bruk Hue Foreldremøte har ANTI laget et knippe filmer som illustrerer hvor vanskelig det er for voksne å oppdage nettmobbing og, ikke minst, hvor virkelig nettmobbing føles for de som er utsatt for det.

Hovedfilm. Se flere filmer lenger ned i saken.

– Å jobbe med et så følsomt tema som mobbing er tungt og givende på samme tid. Og når det kommer til nettmobbing, som er så vanskelig å se for oss som er litt eldre og ikke har opplevd det på samme måten, er det spesielt viktig med en reality check, sier kreatør Emil Hafslund.

Gjennom flere undersøkelser blant barn og unge kommer det frem at nettmobbing faktisk kan oppleves som en enda større belastning enn tradisjonell mobbing, blant annet fordi man aldri får noe pusterom.

– Utestenging på nett kan være minst like vondt som i virkeligheten, og det er det nok en del voksne som ikke er bevisst. Det er vondt å ikke få den samme bursdagsinvitasjonen som alle de andre, og å da i tillegg se snaps, bilder og stories fra festen i løpet av kvelden forsterker følelsen av utenforskap, forteller Bjørn Solli og Elise Apall Bjørgsvik, kreativt team i ANTI.

Bruk Hue er utviklet av Telenor og Røde Kors i samarbeid med UNICEF. Les mer og tips en lærer på brukhue.no.

Involverte byråer

91126 20304 original
ANTI
H

Hildegunn Holtet

Prosjektleder

L

Linn Engen

Produsent

A

Anders Løland

Utvikling Foreldremøte

E

Emmeline Berglund

Utvikling Foreldremøte

A

Andreas Hedemann

Utvikling Foreldremøte

B

Bård Røssevold

Regissør

40024 7881a original

Dekode Webutvikling

Hocus Focus hf symbol

Hocus Focus Etterarbeid

Andre involverte

E

Ellen Bjørlo

Prosjektleder Bruk Hue / Telenor

A

Ana Brodtkorb

Leder for samfunnsansvar og bærekraft / Telenor