«New Perspectives» feirer sammenflettingen av teknologi, bærekraft og innovasjon innen produksjon og forbruk

Minus Furniture er en ny norsk møbelprodusent som skalerer en regenerativ modell for møbler. Nå debuterer de for første gang på verdens ledende møteplass for skandinavisk design, Stockholm Furniture Fair.

Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 002

Designstudioet Omhu har benyttet seg av prinsippet «form følger tilgjengelighet» på utstillingen på Stockholm Furniture Fair, der det sentrale strukturelle elementet består av leide stillaser, noe som symboliserer både messens midlertidige karakter og Minus som en fremadstormende nykommer i bransjen.

Tanker gjort til håndfaste gjenstander

Utstillingen skiller seg fra tradisjonelle møbelmesser ved å fokusere på tenkning, forskning og verdier, i tillegg til selve møblene. Resultatet er en helhetlig opplevelse der formålet er å skape debatt. Gjenstandene og opplevelsene på utstillingen ble utviklet i tett samarbeid med Minus for å etablere fysiske installasjoner av selskapets verdikjede, forskning, produksjon, beregninger og idealer. Omhu har utforsket prinsippene for sirkulære produksjonsmetoder med hensikt å skape en berikende opplevelse som bryter ned komplekse temaer om sirkularitet og karbonregnskap, og tilbyr innsikt i tillegg til møbler.

– Ikke alle selskaper er villige til å gjøre arbeidet som er nødvendig for å tenke på denne måten. Det tar tid og forskning å skulle demonstrere og skaffe til veie eksempler på sirkulær karakter, sier Poppy Lawman, designer hos Omhu.

Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 001
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 003
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 004
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 005
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 006
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 007

Øyeblikk som en taktil visualisering av Minus' verdikjede og en lydintroduksjon til merkets designere, kombineres med glimt inn i Minus' digitale verden; abonnementstjenester og dokumentasjon av bærekraftig skogbruk. Møbelutstillinger er ledsaget av speilflater som demonstrerer prosjektets gjennomsiktighet og «New Perspectives».

Form følger tilgjengelighet

Omhu har kuratert et rom med transparent og bærekraftig arkitektur som feirer både en sirkulær tilnærming og Minus som et forskningsdrevet selskap som jobber med nye tilnærminger til produksjonen.

– Denne utstillingen er kun konstruert av materiale som allerede eksisterte; ombrukte materialer og leide gjenstander. Unntatt møblene og metodene til Minus, disse er helt nye, sier Sverre Uhnger, medgrunnlegger og designer hos Omhu

Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 008
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 009
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 010
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 011
Omhu New Perspectives Photo Felix Odell Web 012

En måte å oppnå dette på var å samarbeide med Ombygg, et nytt initiativ i Oslo som reduserer avfallstrømmen fra byggeplasser. Lys og ulike utstillingsgjenstander ble hentet fra Finn.no og fra Oslos kommunes gjenbruksanlegg. Gjenstander som stillaser og digitale produkter ble leiet inn, og vil bli levert tilbake ved utstillingens slutt for å kunne brukes igjen og igjen.

Andre kreative partnere er Rolodex, som er ansvarlige for merkets art direction i samarbeid med de visuelle kommunikasjonsspesialistene hos ANTI.

Andre involverte

K

Kristine Bjaadal

Prosjektledelse

F

Felix Odell / Cameralink

Foto